Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kvalifikace na MS mužů 2025

Hubník si cení vítězství, Páník si názor na sudí schová do memoárů

Zlín - Kapitán Plzně Roman Hubník si velmi cenil vítězství 2:1 ve Zlíně. Jeho týmu k němu ovšem napomohla kontroverzní vyrovnávací branka, ke které si Milan Petržela pomohl rukou. Zlínský trenér Bohumil Páník po zápase nechtěl výkon rozhodčích komentovat a uvedl, že si svůj názor ponechá pro své memoáry.

Roman Hubník v souboji s Tomášem Poznarem
zdroj: ČTK autor: Glück Dalibor

Ve Zlíně se obhájce titulu hodně trápil. Nevěděl si rady s totální defenzivou, kterou domácím fotbalistům naordinoval trenér Bohumil Páník. "Bylo to hrozně těžké. Soupeř se dostal hned na začátku do vedení a my potom jen dobývali jeho obranu. Za celý první poločas jsme měli jen jednu šanci. Ve druhém jsme zápas otočili. Je to cenné vítězství," zhodnotil zápas Hubník.

Právě přes něj se podařilo Tomáši Poznarovi už v 9. minutě skórovat. Zlínský útočník ukončil 581 minut dlouhou plzeňskou sérii bez inkasované branky. "Předcházela tomu naše nepovedená standardní situace a rychlý brejk Zlína. Po autovém vhazování se míč dostal k Poznarovi, který byl mezi mnou a Alešem Matějů. Zpracoval si míč pěkně na prsou a trefil mi to mezi nohy. Měl štěstí. Jsem rád, že jsme vyhráli, a jestli je to s nulou, nebo ne, je jedno," konstatoval plzeňský kapitán.

Zlín držel jednogólový náskok téměř hodinu, než se podařilo Plzni po zmíněné situaci vyrovnat. Hubník vnímal, že domácí hráči cítili křivdu. "Ale nevím, co tam bylo. Říkali, že ruka. Já jsem situaci neviděl, zezadu to mohu těžko posoudit," řekl. Protesty domácích odnesl vyloučením obránce Róbert Matejov a Plzeň početní výhodu využila zásluhou Ondřeje Vaňka. Ale domácí i v oslabení hráli odvážně a měli blízko k vyrovnání.

"Závěr byl na těžkém terénu hodně hektický. Nějaké balony nám odskočily, dostali jsme Zlín trochu do hry. Některé situace jsme mohli zahrát lépe. Ale zvládli jsme závěr a vezeme tři body," řekl Hubník.

Bohumil Páník
zdroj: ČTK autor: Glück Dalibor

Páník: Názor na rozhodčí napíšu do svých memoárů

Trenér Zlína Bohumil Páník zmínil po utkání akci Víkend otců, který má na stadiony přilákat rodiče a jejich potomky. "Je to akce svazu, která má být demonstrací fotbalu. A otočí se proti fotbalu," posteskl si Páník. Rodiče by podle něj ani neměli děti na takové zápasy vodit. "Děti nevědí, co se děje. Raději ať přijdou na trénink, hrají, běhají po hřišti. Ať jsou svobodné a nezabývají se tím, co tady dnes viděly," řekl Páník.

V dětech, které sledovaly sobotní zápas, musel podle domácího kouče zůstat chaos. "Vidí nepříznivou reakci diváků, rodičů, dědečků, strýců. My vyháníme diváky ze stadionu. Příště nám přijde o tisíc lidí méně," odhadl Páník.

Výkony rozhodčích ale nechtěl komentovat. "Je zbytečné se o tom bavit. Mám na to svůj názor. Jednou možná napíšu svoje memoáry a zveřejním, co si o tom myslím. Nyní na to není doba. Ta přijde," dodal zlínský trenér.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články