Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Hubník odchází ze Sparty do Herthy Berlín

Berlín - Fotbalový reprezentant Roman Hubník opouští pražskou Spartu, kde rok hostoval. Klub FK Moskva, kterému patří, ho uvolnil do Herthy Berlín na půlroční hostování s opcí na případný přestup. Podle hráčova agenta Pavla Zíky by v případě uplatnění opce český stoper získal tříletý kontrakt. Hubník bude mít výhodu v tom, že se může v počátcích opřít o spolupráci s brankářem Jaroslavem Drobným, jenž patří mezi největší opory posledního týmu bundesligy. "Hertha se domluvila s ruským klubem na půlročním hostování do 30. června 2010," uvedl Zíka.

Hubníkův odchod do Německa se očekával, i když pětadvacetiletý stoper měl nabídku na setrvání ve Spartě, kde se stal brzy po loňském lednovém příchodu velkou oporou. V rudém dresu sehrál 29 ligových utkání, pětkrát se zapsal mezi střelce a byl vedle Tomáše Řepky a brankáře Jaromíra Blažka hlavním pilířem nepropustné defenzivy. Jeho výkony ho vynesly do národního týmu, kde nasbíral už šest utkání a v přípravě s Belgií poprvé skóroval.

Ve vzduchu bylo 30 milionů, Hubník chtěl do Německa

Hubník upoutal i pozornost zahraničních skautů a dlouho dopředu avizovala svůj zájem právě Hertha, která prožívá velkou krizi. V polovině soutěže ztrácí deset bodů na nesestupové pozici a potřebuje vyztužit především zadní řady. Proti působení v druhé lize je ale podle dostupných informací Hubník chráněn právě smlouvou o hostování, protože pokud by berlínský klub nejvyšší soutěž opustil, tak by si drahou posilu nemohl dovolit a opci neuplatní.

Kolik peněz by museli Němci v případě Hubníkova setrvání do Moskvy poslat, není jasné. Ve smlouvě se Spartou bylo podle mediálních spekulací stanoveno odstupné 30 milionů korun, ale dá se předpokládat, že Hubníkův vydařený rok na Letné jeho cenu zvýšil. Sparta byla ochotna tuto sumu zaplatit, ale fotbalista dal přednost západoevropskému angažmá.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články