Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Hubník: Jsme teprve v polovině, ale je to velké zklamání

Sofia – Pokud chtějí do Ligy mistrů, čeká na fotbalisty Plzně v odvetě 4. předkola po úvodní prohře 0:2 s Razgradem náročná práce. To si uvědomuje i stoper Roman Hubník, jehož mrzelo, že Západočeši nedokázali dát ani branku. Kapitán Viktorie, který v bulharské metropoli zavinil penaltu, však věří, že český mistr doma ještě zabojuje o třetí účast ve skupině elitní soutěže.

"Jsme v polovině, ale je to zklamání, protože v první půli jsme hráli hodně kompaktně, soupeř se tam nedostával. Druhý poločas to už bylo nahoru dolů. Myslím, že po penaltě se soupeř víc zklidnil, a přidal druhý gól. My jsme začali víc hrát až v závěru, škoda, že jsme ten jeden gól nedali. Byl by pro nás zlatý," řekl Hubník.

Ludogorec otevřel skóre v 51. minutě po penaltě Cosmina Motiho, které předcházel Hubníkův faul na Cafúa. "Měl jsem si hlídat prostor před gólmanem, tam si seběhnul hráč, a když jsem ho dobíhal, strčil si to a dostal se přede mě. Trochu jsem po něm sáhl rukou, penalta to byla. Je to škoda, protože do té doby jsme hráli dozadu velice slušně. Výsledek pro nás není ideální," uvedl bývalý reprezentant.

Hubník byl také u druhého gólu, který v 64. minutě po Marcelinhově přihrávce za obranu vstřelil Virgil Misidjan. "Byl tam hráč, který nabíhal mezi mnou a Limbou (Davidem Limberským). Ten mi říkal, že ho chtěl nechat na ofsajd. Já vůbec nevěděl, že tam je. Nevím, jestli to ofsajd byl, nebo ne. Asi ne. Ale takový gól určitě zamrzí," přiznal plzeňský stoper.

Ocenil velkou ofenzivní kvalitu bulharského mistra. "Dopředu byli velice silní, mají individuality, pořád nabíhali do volných prostorů. Tohle nám chybí, musíme na tom velice zapracovat. Pokud budeme dozadu jen bránit, tak si nic nevytvoříme. Schází nám náběhy za obranu, vytvořit prostor pro spoluhráče. Pak je to znát," uvedl Hubník.

Podle něj musí Plzeň v úterní odvetě hlavně skórovat jako první. "Uvidíme, jak se to bude vyvíjet. Musíme hrát zezadu na nulu, pokud bychom dali gól, tak určitě i soupeř znervózní," řekl Hubník, který však varuje před protiútoky Razgradu.

"Z našich standardek jsem se naběhal víc dozadu než dopředu, každá naše ztráta byla velice rychlý brejk. Byly tam chvíle, že jsme běhali nahoru dolů, nahoru dolů. Je to jejich velká zbraň," dodal Hubník.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články