Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Hrubeš neměl gól Olomouce proti Slavii kvůli ruce uznat, uvedla komise rozhodčích

Praha – Gól olomouckého Václava Jemelky v sobotním střetnutí se Slavií, který rozhodl o remíze 1:1, neměl sudí Karel Hrubeš uznat. Uvedla to komise rozhodčích, podle které padla branka v rozporu s pravidly, jelikož obránce Sigmy jí dosáhl rukou. Platit neměl ani druhý zásah Sparty při výhře 2:0 nad Karvinou, a to kvůli ofsajdu.

Sudí Karel Hrubeš
zdroj: ČTK autor: Krumphanzl Michal

Ve 40. minutě Olomouc rozehrála standardní situaci, následoval centr do vápna, kde Jemelka šel do souboje s protihráčem a v pádu se od něj odrazil míč do branky. Gól platil, i když opakované záběry odhalily, že míč se odrazil od Jemelkovy ruky, což stoper Sigmy přiznal i v pozápasových rozhovorech.

Sudí Hrubeš jeho ruku přehlédl. "Hráč Slavie míč zasáhl a od hráče Olomouce se odrazil do branky. Neviděl jsem tam porušení pravidel, proto jsem to uznal," řekl po zápase. Po zhlédnutí záznamu však připustil, že gól platit neměl.

"Rozhodčí neměl ideální poziční postavení. Měl vyběhnout více do diagonály, aby viděl celou situaci v pokutovém území minimálně z boku," popsal pro Českou televizi místopředseda komise rozhodčích Petr Mlsna.

Hrubé chyby se podle komise dopustil Zbyněk Proske. V duelu mezi Jihlavou a Duklou neuznal ve třetí minutě nastaveného času branku hostů, kteří prohráli 2:3.

Platit naopak neměl druhý gól Sparty při výhře 2:0 nad Karvinou. Asistent sudího Zdeněk Koval měl totiž podle komise odmávat ofsajd vzhledem k tomu, že při střele Davida Hovorky stál v ofsajdovém postavení jeho spoluhráč Ondřej Zahustel, který ovlivnil brankáře hostů.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články