Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Hrát na remízu? Chceme na Spartě zvítězit, zní odhodlaně z Plzně

Plzeň – Žádné hraní na jistotu a remízu, která by znamenala, že si udrží před Spartou i nadále osmibodový náskok. Fotbalisté Plzně naopak chtějí bojovat o vítězství a potvrdit tak, že jim patří první místo zaslouženě. "Náskok je dobrý, ale nejedeme to tam jen tak odehrát. Budeme se snažit vyhrát, aby se ten náskok ještě zvětšil," řekl středopolař Daniel Kolář.

"Určitě tam nepojedeme s tím, že chceme bod. Chceme vyhrát každý zápas. Uvidíme na konci, třeba když z toho bude bod, povíme si, že možná bude dobrý. Ale teď tam jedeme vyhrát," přidal záložník Patrik Hrošovský.

Kdyby Sparta ve středu nevyhrála na Dukle, mohli Plzeňští v případě vítězství na Spartě už s předstihem slavit obhajobu titulu. "Dlouho to vypadalo, že ta možnost byla ve hře. Oni sice zápas s Duklou otočili, ale pro nás se toho moc nemění. Pro nás je Sparta největší rival a chceme ho pořád porážet. Jestli máme být první a slavit na Letné nebo jinde, nehraje roli. Chceme tam vyhrát a potvrdit naše první místo v tabulce," uvedl Hrošovský.

Na šlágr se hodně těší. "Zápas se Spartou je specifický. Je to trochu jiný zápas než ostatní v lize a těším se na něj. Máme přece jen větší motivaci a myslím, že ty souboje mohu přirovnat k utkáním v Evropě, střetnou se nejlepší týmy u nás," podotkl slovenský záložník.

Podle Koláře nedělní duel nebude v souboji o titul klíčový. "Těch zápasů už jsem odehrál v kariéře dost a tohle podle mě nejsou rozhodující zápasy. Rozhodující jsou ty, ve kterých se očekává, že jednoznačně vyhrajete, že to bude jednoduché, v suchém triku. Tyhle zápasy v dlouhodobé soutěži rozhodují o tom, kdo bude úspěšný a kdo ne," mínil Kolář.

Viktorii bude na Letné čekat nepřátelská atmosféra. "Myslím, že je důležité hrát v těchto zápasech disciplinovaně. Na podzim jsme sice dostali červenou kartu, ale podařilo se nám vyhrát. Teď by bylo lepší, kdyby se nám to podařilo uhrát bez červené karty," podotkl Hrošovský.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články