Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Hrál skvěle. Ve středu pole udělal hrozně moc práce, chválil Sadílka trenér Šilhavý

Podle trenéra Jaroslava Šilhavého pomohlo českým fotbalistům v předposledním utkání kvalifikace mistrovství světa proti Bělorusku poločasové přeskupení v sestavě. Po vítězství 2:0 ocenil výkon záložníka Michala Sadílka, který dostal přednost před Alexem Králem. Reprezentační kouč nadále věří, že jeho svěřenci obsadí druhé místo ve skupině před Walesem, jenž také zvítězil a má zápas k dobru.

Michal Sadílek (vpravo) v utkání s Běloruskem
zdroj: AP autor: Roman Kruchinin

"V první půli jsme ztráceli jednoduché míče na hranici jejich pokutového území a soupeř chodil do nebezpečných brejků. Vše jsme ale zažehnali, obrana byla pozorná. Dali jsme gól a v momentu, když jsme ve druhé půli trochu přeskupili sestavu, jsme už byli kompaktnější ve středu pole. Po druhém gólu už jsme dominovali. Mohli jsme jich dát mnohem víc, ale vítězství 2:0 bereme," hodnotil Šilhavý.

Kvůli zranění musel v poločase střídat křídelník Matěj Vydra. Český kouč poslal na trávník defenzivněji laděného Davida Pavelku a zamíchal sestavou.

"Byla to vynucená změna, nevím, zda bychom to přeskupili hned o přestávce. Měli jsme více variant, nakonec jsme vybrali tuhle s Davidem Pavelkou, který naši hru zklidnil. Nebylo to ale jen o Davidovi, přispěly k tomu další věci. I Sáďa (Sadílek) tam vnesl energii pod hrotem. Vybojoval spoustu míčů, zpevnil střed pole. I Hložanovi prospěl přesun do strany," uvedl Šilhavý.

"Když hrál Sáďa ve druhém poločase pod hrotem, tak to splnilo naše očekávání. Udělal tam hrozně moc práce. Hrál skvěle, odehrál výborný zápas. I Adamovi se trochu ulevilo, že to mohl rozbíhat ze strany."

Gól a asistenci si připsal ve formě hrající Patrik Schick. "Patrik byl už doma s Walesem nebezpečný, zdvojovali a ztrojovali ho. Tentokrát měl jedna plus jedna, pomohl nám ke třem bodům. To se od něj očekává a věřím, že v tom bude nadále pokračovat," řekl Šilhavý.

Ilustrační foto
zdroj: ČT sport

Jeho svěřenci nadále mají na druhém místě ve skupině stejně bodů jako třetí Wales, který ale odehrál o utkání méně. Reprezentanti zakončí kvalifikaci v listopadu doma proti Estonsku.

"Věříme, že poslední zápas s Estonskem zvládneme, Wales asi také vyhraje. Pak se asi bude rozhodovat v utkání mezi Walesem a Belgií. Uvidíme, jak to zvládnou, budeme fandit Belgii. Už to nemáme ve vlastních rukou, ale věříme, doufáme, že to dopadne," dodal Šilhavý.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články