Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Hraju dál, řekl Baroš: Ty emoce ve fotbalu bych těžko nahrazoval

Pomohl Baníku k záchraně v lize a pak se šestatřicetiletý útočník Milan Baroš rozmýšlel, jestli s velkým fotbalem opravdu skončí. Několik měsíců žil ve stresu z hrozícího sestupu, po spásné výhře na Brnem 2:0, kdy fanoušci skandovali: "Ještě sezonu, Milane, ještě sezonu," oznámil, že po dovolené řekne, jak se rozhodl. Stihl to dřív. V neděli na vyhlášení anket LFA uvedl, že bude v Baníku pokračovat.

Milan Baroš
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

"Včera jsem říkal, že jsem měl dvě varianty. Kdybychom spadli, tak pokračuji určitě, nemohl bych odejít s tím, že bych spadl. To by nebylo fér vůči klubu. Tím, že jsme se zachránili, jsem nad tím přemýšlel. Pořád mě to baví, 24 hodin zpátky skončila liga a mně už to teď chybí. Myslím, že pokračovat budu, jestli to nějakým způsobem půjde," řekl Baroš při galavečeru, kde byl vyhlášen osobností ligy.

"Moje tělo de facto vydrželo, až na poslední dva zápasy, ale to nebylo nic vážného. Nedovedu si představit, že bych jen seděl doma. Ty emoce na hřišti nebo to naplnění, které fotbal dává, bych těžko nahrazoval v soukromém životě," dodal druhý nejlepší střelec historie české reprezentace.

Zdraví bylo největším Barošovým handicapem. Pokud byl fit, patřil v Baníku stále k nejlepším. Jenže… v zimě si na soustředění vážně poranil kotník, teď v závěru soutěže laboroval s třísly a nemohl naplno odehrát závěrečná tři kola. "Naštěstí to nebylo nic vážného, jen si asi tělo řeklo, že jsem na jaře odehrál dost zápasů a chtělo pauzu," řekl Baroš, který s rodinou žije v Praze a do Ostravy jezdí vlakem. 

Je nám líto, video expirovalo.
Milan Baroš zvažuje, zda bude hrát dál

V uplynulé sezoně Baroš zasáhl do 25 kol a s devíti góly byl nejlepším týmovým střelcem. "Pokud to jen trošku jde a pokud klubu, za který hraju, můžu ještě něco dát, tak to zkusím. Třeba zjistím v září, že na to nemám. Ale dokud to ještě jde, je těžké končit," doplnil vítěz Ligy mistrů s Liverpoolem.

I do sobotního zápasu šel s tréninkovým mankem. "Netrénoval jsem do pátku, ani včera to nebylo úplně naplno. Ráno jsem měl rozcvičení před zápasem, jakžtakž to drželo a mohl jsem nějakým způsobem nastoupit. Nejlepší scénář by byl 3:0, bohužel to tak nebylo. Jsem rád, že těsně před tím, než jsem měl jít na hřiště, dal Dame gól a mohli jsme hrát trošku taktičtěji. Jsem rád, že se to Damemu povedlo, je tady půl roku, dal první gól a hodně důležitý," řekl Baroš k Diopovi.  

Útočník a kapitán Baníku, který se do Ostravy vrátil před sezonou z Liberce, nečekal, že prožije tak stresující sezonu. "Ale po podzimu jsme měli jedenáct bodů a věděli jsme, že to bude těžké. Mečboly jsme měli už dřív, ale nedotáhli jsme je," řekl Baroš, který během zápasu vnímal i informaci, že Karviná v Jihlavě vede. "Věděli jsme pak, že musíme vyhrát, pět nebo deset minut jsme sestupovali, takže křeče v břichu byly, ale naštěstí to dopadlo jak mělo, nebo jak jsme si všichni přáli," podotkl Baroš.  

Baník během jara ztrácel na čtrnácté místo, znamenající záchranu, už osm bodů a bývalý kouč týmu Vlastimil Petržela prohlašoval, že už je nezachranitelný. Podle Baroše byly důležité výhry nad Jihlavou a Zlínem. "Pak jsme chytli šňůru, vyhráli ve Zlíně, doma s Bohemkou, což nás nakoplo. Dotáhli jsme se a teď jsme byli na nesestupové pozici. Důležité bylo, že jsme to měli ve svých rukách. Těch deset minut, co jsme padali, nebylo nic příjemného. Naštěstí to dopadlo dobře," dodal Baroš.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články