Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Hradec vyhrál v Jihlavě a vede tabulku, Žižkov prožil osmigólovou přestřelku

Zápas bývalých prvoligových týmů v Jihlavě vyhráli fotbalisté Hradce Králové. Ti rozhodli gólem Adama Vlkanovy ve druhém poločase a vedou tabulku, když o bod předstihli Ústí nad Labem, jehož hráči padli v Prostějově gólem ve čtvrté minutě nastaveného času. V nastavení se rozhodovalo o dělbě bodů i na hřišti Žižkova, Viktoria nakonec zachránila alespoň bod za divokou remízu 4:4 s Pardubicemi.

Radim Ottmar
zdroj: ČTK autor: Josef Vostárek

Od začátku se vyvíjel zápas lépe pro Žižkov. Už v sedmé minutě využil Musa velké chyby brankáře Knoblocha, obral ho o míč a otevřel skóre. Po půlhodině pak chorvatský útočník hostující ze Slavie zvýšil dorážkou po rohu. Pardubice sice snížily zásluhou Tischlera, ale brzy po změně stran další hráč hostující ze Slavie Čermák vrátil domácím dvoubrankové vedení tečovanou střelou z dálky.

Pardubice předvedly velký obrat. Nejprve střelou do odkryté branky snížil Černý, za pět minut srovnal hlavou Tischler a v poslední minutě poslal hosty do vedení Petráň. Předtím Žižkov nevyužil vlastní šance a třikrát nastřelil konstrukci branky. Domácí ale nesložili zbraně, Knobloch v nastavení fauloval a Podrazký z penalty zařídil dělbu bodů.

Zápas v Jihlavě rozhodl v 65. minutě Vlkanova, který udělal protisměrnou kličku obránci, navedl si míč na střelu a levou nohou k bližší tyči překonal domácího brankáře Vejmolu. Vysočina dohrávala od 86. minuty bez vyloučeného Preislera. Hradec si připsal druhou výhru v soutěži po sobě, naopak Jihlava, která na jaře sestoupila z ligy, utrpěla druhou prohru 0:1 za sebou a naplno nebodovala už čtyři kola. 

Ústí vyhrálo prvních pět kol, ale v dalších třech zápasech uhrálo jen bod. Utkání v Prostějově mířilo k remíze, ale ve čtvrté minutě nastavení prostřelil brankáře střídající Fládr, jenž byl na trávníku v té chvíli jen šest minut.

Na páté místo se posunul Varnsdorf, který potřetí za sebou vyhrál 1:0. Severočeský celek vydřel těsné vítězství na hřišti nováčka Chrudimi, kde v nastavení první půle rozhodl po přízemním centru Ondráček.

Hosté ještě předtím v samém úvodu nedali penaltu a pokutový kop neproměnili ani domácí v nastavení. Varnsdorf navázal na předchozí dvě kola, v nichž doma porazil 1:0 dva adepty na postup do nejvyšší soutěže Hradec Králové a Jihlavu.

Třinec zdolal Sokolov 2:0 a v osmém kole se jako poslední celek soutěže dočkal první výhry, přesto dál uzavírá tabulku. Po půlhodině poslal domácí do vedení Omasta a v 59. minutě přidal pojistku Hejný. Sokolov nebodoval poprvé po čtyřech kolech.

Exligové Brno po nevydařeném vstupu do sezony zabralo a doma přehrálo Táborsko 4:1. Dvakrát se prosadil Magera, který nejprve proměnil penaltu a před pauzou dal čtvrtý gól z přímého kopu. Prosadil se i Růsek, který asistoval i u branky Bartolomea. Ten po úniku udělal kličku brankáři a trefil prázdnou branku. Za hosty srovnal na průběžných 1:1 Musiol.

České Budějovice se po výhře 3:0 nad Vítkovicemi dostaly do vedení v tabulce o bod před Hradec Králové. Skóre otevřel z přímého kopu Grajciar, po změně stran zvýšil Helešic a skóre uzavřel po rohovém kopu Havel, který o tři minuty dříve neproměnil penaltu. Vítkovice navíc dohrávaly bez vyloučeného Končala.

8. kolo Fotbalové národní ligy:

Jihlava - Hradec Králové 0:1 (0:0)
Branka: 65. Vlkanova. Rozhodčí: Adámková - Koval, Šimáček. ŽK: Preisler, Šlein - Jukl. ČK: 86. Preisler. Diváci: 1033.

Prostějov - Ústí nad Labem 1:0 (0:0)
Branka: 90+4. Fládr. Rozhodčí: Mikyska - Vít, Poživil. ŽK: Koudelka, Polák, Pančochář - Miskovič, Matějka. Diváci: 985.

Chrudim - Varnsdorf 0:1 (0:1)
Branka: 45+1. Ondráček. Rozhodčí: Mrázek - Fišer, Vaňkát. ŽK: Mrázek, Froněk, Sulík, Drahoš, Kopecký - Kodeš, Bláha, Barac. Diváci: 1090.

Třinec - Sokolov 2:0 (1:0)
Branky: 29. Omasta, 58. Hejný. Rozhodčí: Vojkovský - Polák, Pfeifer. ŽK: Kušnír - Jakub Dvořák II. Diváci: 410.

Žižkov - Pardubice 4:4 (2:1)
Branky: 7. a 31. Musa, 48. Čermák, 90.+3 Podrazký z pen. - 40. a 59. Tischler, 54. Černý, 90. Petráň. Rozhodčí: Jílek - Kříž, Boček. ŽK: Opluštil - Tischler. Diváci: 1132.

Brno - Táborsko 4:1 (4:1)
Branky: 34. z pen. a 45.+2 Magera, 27. Růsek, 37. Bartolomeu - 29. Musiol. Rozhodčí: Dubravský - Vodrážka, Lakomý. ŽK: Bartolomeu - Frýdek, Pouček. Diváci: 2122.

Vlašim - Znojmo 2:2 (1:1)
Branky: 36. Fotr, 76. Hadaščok - 25. Mudra, 59. Helísek. Rozhodčí: Lerch - Myška, Ratajová. ŽK: Čereda, Helísek (oba Znojmo).

České Budějovice - Vítkovice 3:0 (1:0)
Branky: 25. Grajciar, 48. Helešic, 63. Havel. Rozhodčí: Orel - Blažej, Leška. ŽK: Končal, Macej, Cverna, Mikula (všichni Vítkovice). ČK: 69. Končal. Diváci: 1569.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články