Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Hradec stabilizuje situaci, u týmu zůstávají Barborík s Pilným a Frimmelem

Hradec Králové – Fotbalisty Hradce Králové povede i v jarní části první ligy jako hlavní trenér Róbert Barborík. Asistenty mu nadále budou dělat Milan Frimmel s Bohuslavem Pilným, který bude od Nového roku splňovat požadavky FAČR na funkci asistenta.

Sportovní ředitel hradeckého klubu Barborík, Pilný a Frimmel se mužstva ujali na konci října po odvolání Luboše Prokopce. Pilný však neměl požadovanou licenci, a protože vedení fotbalové asociace má v plánu od ledna zamezit tomu, aby u týmů působili koučové bez potřebné kvalifikace, byl osud trenérské trojice po skončení podzimní části nejvyšší soutěže nejasný.

Spekulovalo se o možném příchodu Radoslava Látala, podle místopředsedy hradeckého představenstva Richarda Jukla ale k výměně nedojde. "Minulý týden jsme se sportovním úsekem celou situaci rozebrali a po zralé úvaze jsme se všichni shodli, že stav, který nastal po odvolání trenéra Prokopce, se stabilizoval," řekl Jukl.

Ve prospěch trojice koučů mluvily i výsledky. "Odehráli jsme pět prvoligových utkání a dvě pohárová. V posledních čtyřech jsme neprohráli a v posledním utkání roku jsme porazili Brno," uvedl Jukl. "Došli jsme k názoru, že by nebylo zřejmě úplně nejvhodnější přivádět znovu nového trenéra. Změn v našem kádru již bylo mnoho a my potřebujeme hlavně stabilizaci," dodal.

Hradec vstoupí do jarní části sezony na posledním místě tabulky s pětibodovým odstupem od příček zajišťujících záchranu. Za 16 kol jen dvakrát vyhrál, pětkrát remizoval a devětkrát prohrál. "Situace pro nás není dobrá, ale na druhou stranu ještě žijeme. Na jaře máme dostatečný prostor pro to, abychom vše napravili," uvedl Jukl.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články