Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Hradec si připsal další bod, remizoval s Bohemians 1:1

Hradec Králové - Druhé vítězství nad pražským soupeřem si nováček fotbalové ligy Hradec Králové nepřipsal. Po nečekaném vítězství nad Spartou remizoval ve druhém kole 1:1 s Bohemians 1905. Utkání opět sledoval vyprodaný stadion. Hradec začal v tempu, v němž skolil před týdnem mistrovskou Spartu. Rychlost, technika, nápady - tím vším ničil v prvních dvaceti minutách také "klokany". Bohemians byli pod stálým tlakem, domácí se stejně jako v duelu s letenským mužstvem prosazovali především po stranách.

Z náporu vznikly i gólové šance. Hned ve druhé minutě Pilař nacentroval z pravé strany, Fischer však ze sedmi metrů přestřelil branku. Tato jasná příležitost nebyla výjimečná, o chvíli později zachránil hosty gólman Sňozík. Rezkovu hlavičku do protipohybu vytlačil fantastickým zákrokem na tyč. Po dvaceti minutách důrazní hosté přidali k dobré obraně i ofenzivní výpady. Činil se především vysoký útočník Škoda. První jasnou příležitost připravil pro Bálka, druhou měl sám. Při obou akcích precizně zasáhl brankář Lindr.

Ve třetím případě však ani on situaci nezvládl. Po Kaufmanově rohu se hlavou prosadil nebezpečný Škoda, míč mířící z jeho hlavy do sítě ještě tečoval domácí zadák Pávek. Bohemians v těch chvílích rozbili hradeckou útočnou hru.

Domácí se rvali o výhru

O přestávce se projevil jako odvážný muž domácí trenér Kotal. Do hry poslal dalšího útočníka, už čtvrtého. Dvořák nahradil defenzivního záložníka Karala a Hradci se risk brzy vyplatil. Ve 49. minutě vyrovnal z penalty Černý a potrestal ruku obránce Cseha. Hradec pokračoval v náporu, Bohemians se snažili o rychlé protiútoky. Vyprodaný stadion, jehož kapacita 6000 míst byla opět výrazně překročena, sledoval rušný souboj.

Domácí se dostávali do šancí. Poděbradský vypálil ze šestnáctky těsně vedle, Hochmeister zase v asi největší hradecké šanci zbytečně váhal. Hostující obrana ho pak stačila zablokovat. Bohemians si vytvořili pár závarů po standardních situacích, žádný z týmů však už neskóroval.

Po duelu oba trenéři mluvili především o úvodu utkání, který byl podle nich pro další vývoj určující. "Do hry jsme vstoupili špatně. Hradec měl do páté minuty dvě gólovky. Kdyby je proměnil, bylo by po zápase," uznal kouč Bohemians Pavel Hoftych. "Měli jsme se dostat do vedení. Bohemku pak stav nenutil hrát dopředu. V české lize je pro každý tým bod ze hřiště soupeře úspěchem," řekl hradecký trenér Václav Kotal.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články