Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ESA logistika Tatran Střešovice - FAT PIPE FLORBAL CHODOV

Hradec se udržel v čele, Táborsko předvedlo obrat v Ústí

Ústí nad Labem – Hradce Králové si poradil s Mostem a díky lepšímu skóre se udržel na prvním místě tabulky před druhým Táborskem. Východočeši nejprve neproměnili penaltu, o jejich výhře ale krátce poté rozhodl tři minuty před koncem Pavel Dvořák. Hráči Táborska zvládli otočit v závěrečné desetiminutovce duel v Ústí nad Labem a zvítězili 2:1. České Budějovice zvítězily 2:0 na hřišti Frýdku-Místku. 

Radost fotbalistů Táborska
zdroj: isifa/MAFRA/ autor: František Panec

U všech důležitých okamžiků zápasu mezi Mostem a Hradcem Králové byl mostecký stoper Petr Johana. Po jeho ruce v 82. minutě nařídil rozhodčí penaltu, nejlepší střelec soutěže David Vaněček však trefil jen břevno a osmnáctou branku v sezoně nepřidal.

Podruhé bývalý reprezentant do děje zápasu vstoupil jen o pár okamžiků později, když za faul před vápnem dostal druhou žlutou a musel ze hřiště. Hradec přesilovku využil po dvou minutách - po centru Haliloviče se hlavou prosadil Dvořák. 

Táborsko otočilo duel v Ústí

Ústí mohlo jít do vedení už v první minutě, ale Veverka tehdy ještě velkou šanci neproměnil. V 17. minutě už byl úspěšnější hlavičkující Zeman. Domácí měli i poté převahu, ale naděje Táborska držel brankář Toma.

Hosté se pak v závěru vzpamatovali a severočeské mužstvo jasně přehrávali. V 81. minutě nejprve vyrovnal střídající Musiol a za čtyři minuty dokonal obrat Presl. Táborsko venku naplno bodovalo poprvé od loňského října.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání druhé ligy Ústí nad Labem - Táborsko

České Budějovice potvrdily formu a zvítězily popáté za sebou. Domácí Frýdek-Místek byl v poli vyrovnaným soupeřem, ale na rozdíl od exligisty neproměňoval šance. Dvakrát trefil brankovou konstrukci. Jihočechy poslal do vedení ve 21. minutě z dorážky Klesa, po pauze pojistil náskok z penalty Machovec.

Žižkov zvítězil na hřišti posledního pražského rivala Bohemians jednoznačně 4:0 a posunul se na čtvrté místo. Viktoria potvrdila pozici nejlepšího venkovního týmu soutěže už v prvním poločase, kdy se prosadil dvakrát Voltr a jednou Podrazký s Vukadinovičem. Domácí Střížkov, který navíc od 19. minuty hrál bez vyloučeného Ibragimova, na jaře utrpěl sedmou prohru z osmi zápasů a jasně míří za sestupem.

Sokolov ukončil sérii pěti utkání bez vítězství, když díky dvěma brankám Čady zvítězil 2:1 v Pardubicích. Východočeši přišli o šňůru tří domácích výher bez inkasovaného gólu.

Předposlední Vltavín na svém hřišti v souboji nováčků Fotbalové národní ligy uhrál remízu 1:1 s Třincem a popáté po sobě nezvítězil. Obě branky padly až v úplném závěru. Hostům zařídil vedení v 87. minutě Joukl, ale v nastavení vyrovnal Hájek.

24. kolo druhé fotbalové ligy:

Most - Hradec Králové 0:1 (0:0)

Branka: 87. Dvořák. Rozhodčí: Bílek - Vlasjuk, Ratajová. ŽK: Johana, Šlapák, Tomeček, Jan Procházka, Rosendo - D. Vaněček. ČK: 85. Johana.

Ústí nad Labem - Táborsko 1:2 (1:0)

Branky: 17. Zeman - 81. Musiol, 85. Presl. Rozhodčí: Marek - Hájek, T. Kovařík. ŽK: Peterka, Teplý, Veverka (všichni Ústí). Diváci: 914.

MFK Frýdek-Místek - Dynamo České Budějovice 0:2 (0:1)

Branky: 21. Klesa, 51. Machovec z pen. Rozhodčí: Ardeleánu - Hrabovský, Kotík. ŽK: Literák - Novák, Machovec, Funda. Diváci: 2 830.

Bohemians Praha - Viktoria Žižkov 0:4 (0:4)

Branky: 13. a 42. Voltr, 5. Podrazký, 14. V. Vukadinovič. Rozhodčí: Adámková - Kordula, Kotalík. ŽK: Bartošák, Mareš (oba Žižkov), ČK: 19. Ibragimov (Bohemians). Diváci: 562.

Pardubice - Sokolov 1:2 (0:1)

Branky: 68. Přibyl - 22. a 88. Čada. Rozhodčí: Ochotnický - Pelikán, Kubr. ŽK: Jeřábek, Vencl, Přibyl - Čada, Glaser. Diváci: 811.

Vltavín - Třinec 1:1 (0:0)

Branky: 90.+1 Hájek - 87. Joukl. Rozhodčí: Pechanec - Pilný, Arnošt. Bez ŽK.

Graffin Vlašim - FK Varnsdorf 3:0 (1:0)

Branky: 23. Hronek, 80. Sus, 90.+1 Jícha. Rozhodčí: Lerch - Pospíšil, Gallo. ŽK: Simerský, Vebr, Jícha, Putz - Mikinič, Jurča. Diváci: 524.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články