Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Hradec se rozloučil s elitní společností vítězstvím

Hradec Králové – Zápas, v němž už šlo jen o čest, rozhodl v závěru gólem František Čech. Hráči sestupujícího Hradce Králové i pražských Bohemians, kteří až v závěru soutěže získali jistotu setrvání mezi elitou, se dlouho marně snažili vymyslet na soupeře akci, která by přinesla gól, až se trefil osmnáctiletý stoper domácího týmu a utkání skončilo 1:0.

Radim Ottmar
zdroj: ČTK autor: Josef Vostárek

Východočeský celek i přes výhru po roce opět míří do druhé ligy. Hradecký trenér Havlíček tentokrát při řešení personální krize v obraně nesáhl do dorosteneckého mužstva, ale na pravý kraj defenzivní čtveřice nasadil Milana Černého, který obvykle nastupuje v pozici ofenzivního záložníka.

První poločas byl bez vzruchu a bylo znát, že obě mužstva vlastně nemají o co hrát. Domácí se jen třikrát dostali k zakončení z větší vzdálenosti, jenže Šípek netrefil bránu a Pázler i Plašil byli zablokováni. Ani hosté nebyli nebezpeční, pouze Havel zblízka namířil z voleje vysoko nad bránu.

Ani druhá půle nepřinesla výrazné zlepšení. Hrálo se bez náboje, první střela na bránu přišla až v 72. minutě - Šmídův pokus však v pohodě chytil domácí brankář Ottmar. Šance Bohemians však přece jenom odstartovala větší rozruch. Jenže hradecký Janoušek z osmnácti metrů vypálil těsně vedle a pod dobrém průniku Malinského se ke střele nedostal střídající Súkenník.

Rozhodla 84. minuta, kdy se po standardní situaci prosadil stoper Čech. Fotbalista, kterému bude za týden devatenáct, si v teprve třetím utkání v nejvyšší soutěži připsal první gól.

FC Hradec Králové - Bohemians Praha 1905 1:0 (0:0)

Branka: 84. Čech. Rozhodčí: Matějček - Urban, Vlček. ŽK: Martan, Vlkanova, Čech - Blecha. Diváků: 1495.
Hradec: Ottmar - M. Černý, Čech, Bederka, Plašil - Jirsák (65. Janoušek) - Martan, Šípek (72. Súkenník), Trubač (46. Vlkanova), Malinský - Pázler. Trenér: Havlíček.
Bohemians: Fryšták - Bartek, Švec, Šmíd, Havel - Hubínek, Jirásek - Berger (56. Blecha), Mašek, Hašek ml. - Kabajev (46. Kuchta). Trenér: Hašek st.

Karel Havlíček (trenér Hradce): "Z pohledu výsledku jsme samozřejmě spokojení, ale z pohledu úrovně hry ne. Strašně jednoduše jsme ztráceli balony, v přechodové fázi jsme se chovali tak, že po našich dvou přihrávkách měl soupeř míč a my jsme běhali bez něj. Sice jsme nepustili Bohemku do šance, ale stálo nás to hrozně moc sil. Chtěli jsme se rozloučit s ligou vítězstvím, to se povedlo, bohužel nám to není nic platné." 

Martin Hašek (trenér Bohemians 1905): "Do Hradce jsme odjížděli v situaci, v které jsme odjíždět chtěli - byli jsme zachráněni. Kdyby se mělo hrát o všechno, bylo by to vzhledem k naší venkovní bilanci a naší impotentnosti z hlediska střílení gólů složité. To se ukázalo v plné nahotě. Zápas měl dramaticky podprůměrnou úroveň, k čemuž jsme přispěli notným dílem. My jsme si gólových šancí připravili nula, soupeř měl jednu a proměnil ji. Chci se fandům Bohemky omluvit za náš výkon a myslím, že by to měli udělat i hráči." 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články