Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Hradec Králové touží po první lize. Koupí licenci od Čáslavi?

Hradec Králové - Dvě nejvyšší domácí fotbalové soutěže už jsou dohrány, nad několika kluby přesto visí pro start v příští sezoně otazník. Například Čáslav, která si ve druhé lize zajistila postup, teď uvažuje o prodeji licence a ve hře je kromě Slovácka i Hradec Králové. Východočeši prožili neúspěšnou sezónu - ve druhé lize totiž obsadili až třináctou příčku. Klub se přesto o odkoupení licence zajímá a má i dostatek finančních prostředků. "Ta suma není taková, jak se uvádělo v novinách, tedy řádově patnáct až dvacet milionů. Jaká bude konkrétní částka v tuto chvíli nedokážu odhadnout," tvrdí ředitel FC Hradec Králové Richard Jukl.

Podle zástupců klubu by účastí v nejvyšší soutěži stoupla cena hráčů a tím i samotného klubu. Navíc by bylo jednodušší posílit stávající kádr. "Radši budou hrát první ligu za menší mzdu než druhou ligu, kde se nezviditelní," vysvětluje člen hradeckého představenstva Nader Safari.

Odkoupení licence má však i řadu odpůrců, kteří poukazují na malý zájem fanoušků i problémy se současným stadionem. Nový by měl v Hradci Králové vyrůst v horizontu tří let, současný stadion prvoligové parametry nesplňuje. "Různá kritéria splníme, ale nejsme schopni splnit podmínku vyhřívaného trávníku," podotýká Jukl.

Vlastníkem klubu je navíc město Hradec Králové a podstatné pro další jednání s Čáslaví tak bude, jak se na svém zasedání rozhodne rada města. "Na první ligu nemáme kádr. Město nemá finanční prostředky na to, abychom financovali první ligu, nemáme ani dostatek sponzorů, kteří by nám s tím pomohli," říká náměstek primátora Martin Soukup. Rada města zasedne až příští úterý, ale vedení Čáslavi by chtělo mít jasno o prodeji licence do konce tohoto týdne.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články