Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Hradec Králové nečekaně uspěl ve Zlíně a posílil záchranářské naděje

Zlín - Jarní trápení fotbalistů Zlína neskončilo ani proti o záchranu bojujícímu Hradci Králové. Fastav padl před vlastními fanoušky 1:3 a prodloužil své čekání na ligové vítězství. Plný počet bodů nezískal už osm duelů. Naopak "Votroci" se radovali po sedmi zápasech a odskočili předposlední Jihlavě. 

Utkání Zlín - Hradec Králové
zdroj: ČTK autor: Glück Dalibor

Domácí z úvodního tlaku nic nevytěžili, naopak Hradec v deváté minutě z první akce otevřel skóre. Tečovaný míč propadl k Pavlu Černému, jehož střelu brankář Dostál vyrazil jen před sebe, a dorážející Milan Černý dotlačil míč do sítě. Hradecký univerzál se v lize trefil poprvé od září 2014.

Zlín nicméně za čtyři minuty vyrovnal. Fantiš našel před šestnáctkou Beauguela, který se elegantně zbavil bránícího Noska a přízemní střelou překonal gólmana Ottmara.

Po několika šancích na obou stranách se ve 36. minutě hosté znovu ujali vedení. Malinský nacentroval do šestnáctky, stoper Jugas se nedohodl s Dostálem a volný Pavel Černý mohl s míčem prakticky dojít za brankovou čáru. Hradec dvěma vstřelenými góly vyrovnal svou dosavadní jarní bilanci.

"Ševci" i do druhé půle vstoupili aktivněji, Pazderovu křížnou ránu ovšem z brankové čáry vykopl Nosek a po rohovém kopu pálil nepřesně střídající Diop. "Votroci" tlaku odolali a v 69. minutě přidali třetí branku. Na Jirsákův centr si naskočil Hůlka a razantní hlavičkou překonal Dostála.

Svěřenci kouče Páníka v závěru nováčka sevřeli, i nadále se však trápili v koncovce. Diop v tutové šanci nepropálil pozorného Ottmara, jenž si v závěru poradil i s pokusem náhradníka Živuliče. Zlín tak poprvé v nejvyšší soutěži doma s Hradcem prohrál a hráče ze hřiště vyprovázel pískot.

22. kolo první fotbalové ligy:

Fastav Zlín - FC Hradec Králové 1:3 (1:2)

Branky: 13. Beauguel - 9. M. Černý, 36. P. Černý, 69. Hůlka. Rozhodčí: Machálek - Wilczek, Koval. ŽK: Traoré - Krátký. Diváci: 4011.

Zlín: Dostál - Pazdera, Jugas, Gajič, Hubáček (69. Živulič) - Vukadinovič, Traoré, Hnaníček, Štípek (61. Diop) - Beauguel, Fantiš (54. Holík). Trenér: Páník.

Hradec Králové: Ottmar - Krátký, Nosek (76. Chleboun), Hůlka, Mudra - Trubač (90. Žondra), Janoušek, Jirsák, M. Černý (88. Súkenník), Malinský - P. Černý. Trenéři: Frimmel a Pilný.

Bohumil Páník (trenér Zlína): "Náš špatný výkon začínal v obranné činnosti, kde nezahrály opory. Dostávali jsme se do složitých situací a stačil jeden hráč, který nám znejistil stopera. Přestali jsme vystupovat a Hradec ovládl střed pole pohyblivými hráči. Dokázali jsme dát na 1:1 a vypadalo to, že to bude v pořádku. Dostali jsme dva stejné góly. Ottmar se rozchytal, nebo jsme to dali vedle. V týmu zavládla nejistota nebo chaos. Je to jedno z nejhorších utkání, jaké jsem s týmem tady sehrál. Střídání to pozvedla, do šancí jsme se dostali, ale tým se nedostal na kontaktní gól."

Milan Frimmel (trenér Hradce Králové:) "Věděli jsme, k jakému utkání zajíždíme, a měli jsme z domácích respekt. V naší situaci jsme na tohle vítězství čekali hodně dlouho. Je to cesta, kterou chceme jít a sbírat body. Do utkání jsme nevstoupili dobře, domácí byli v úvodní desetiminutovce jednoznačně lepší. Zlín ale zastavil vstřelený gól. V poločase jsme si říkali, že s tím bude chtít něco udělat, a podařilo se nám potřetí skórovat. Vítězství si ceníme."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články