Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Hradec čeká změna systému, Plíšek chce víc gólů

Hradec loni zvládl druhou sezonu, která pro nováčky bývá smrtelná. Po prvním ročníku po návratu do ligy byla očekávání vysoká - Hradec tehdy obsadil 8. místo. Loni však nadšení "pod lízátky" poněkud opadlo, hlavně pak v útočných řadách, které byly druhé nejhorší v lize.

Hradecké produktivitě má do nové sezony pomoci slovenský střelec Dušan Uškovič. "Slibujeme si od něj, že nám přinese nějaké góly, které mužstvu pomohou," okomentoval posilu hlavní trenér Votroků Jiří Plíšek. Oživit hru dopředu by měl i bosenský záložník Haris Harba. "Měl by být jedním z hráčů, který nám pomůže v kreativitě a finální fázi," řekl Plíšek.

Názor experta

Chris Boothroyd: "Úkolem Jiřího Plíška bude po odchodu Kotala do Jablonce zajistit stálé místo Hradce mezi elitou. Exteplický trenér se s posílením týmu obrátil do Bosny, země, kde trénoval dva sarajevské kluby. Přijde sezona změn a sezona, která dost možná pro Hradec nebude jednoduchá, ale měl by si záchranu zajistit."
Vycházející hvězdy: V Harbovi či Zecovi bude Plíšek hledat "nového Džeka".
Tip na umístění: 14.

Právě s novým koučem Plíškem - ten mimochodem stojí za objevem Edina Džeka - přichází také nová změna systému. Pod bývalým trenérem Kotalem, který po skončené sezoně zamířil do Jablonce, tým preferoval hru se třemi obránci. Pod ní tým dosahoval rozdílných výsledků, nicméně ne za cenu poměrně atraktivního fotbalu.

"Jedna ze změn v systému bude ta, že budeme hrát na čtyři obránce. Základní rozestavení by pro nás mělo být 4-2-3-1 s tím, že budeme mít ještě nějakou alternativu," poznamenal Plíšek. Klíčem k sezoně tak dost možná bude i to, jak se hráči takticky vypořádají s novým systémem hry.

Přestupy

Příchody:
Tomáš Strnad (Senica), Haris Harba (Olimpik Sarajevo), Asim Zec (Iskra Bugojno), Dušan Uškovič (Banská Bystrica).

Odchody:
Pavel Černý (Akžaik Uralsk, na hostování), Roman Fischer (Senica).

Ten se bude spoléhat na tradičně velmi silný systém mládeže plodící talentované hráče. Jedním z nich je Tomáš Malinský, na kterého fanoušci Hradce budou vzhlížet s velkými očekáváními. Devětatřicetiletý kouč bude také čerpat ze svých znalostí bosenského prostředí, z něhož do Hradce vytáhl třeba útočníka Hardu nebo mladíčka Zece.

Hradecký stadion má na dvě sezony výjimku, přesto zde proběhla rekonstrukce hrací plochy se zatravnatěním škvárového oválu. Rozšířený byl i sektor pro fanoušky hostů.

Je nám líto, video expirovalo.
Hradec před sezonou
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články