Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Olga Fikotová

Hráčská fotbalová unie si zvolila vedení, předsedou je nadále Pešír

Praha – Fotbalisté si zvolili své zástupce do vedení Hráčské fotbalové unie (HFU). Předsedou byl na Valné hromadě zvolen Tomáš Pešír, členy výkonného výboru Milan Fukal, Matuš Kozáčik, Zdeněk Šesták a Lucie Martínková. Patronem zůstává i nadále Tomáš Hübschman a ambasadorkou pro ženský fotbal je fotbalistka roku 2016 Lucie Voňková.

Vedení Hráčské fotbalové unie
zdroj: HFU

"Cítíme zodpovědnost, o fotbale něco víme a známe potřeby hráčů. HFU má jasný program, silné odhodlání skutečně něco udělat pro hráče. Unie za pár měsíců činnosti ohromně vyrostla, musíme pokračovat," uvedl zvolený tým před hráči.

Hráčská fotbalová unie vznikla v únoru ze zájmu samotných hráčů současných i bývalých, včetně reprezentantů. Nabízí právní zastoupení zdarma, vzdělávací kurzy, lékařskou péči, vyhledává pracovní příležitosti hráčům po kariéře.

Unie už vyřešila několik sporů, které vedli hráči s kluby, většinou šlo o vyrovnání financí. "Tyto služby jsou od HFU zdarma. Nepřijde nám etické vybírat procentuální odměny od kluků, kteří se dostali do problémů ne vlastní vinou," zdůraznil Pešír.

V červnu vznikla expertní pracovní skupina, která určuje směr a postupy v servisu pro hráče. Jsou v ní například Matúš Kozáčik, Jiří Krejčí, Milan Fukal, Roman Hubník, Tomáš Hübschman a další.

V českém prostředí kromě HFU působí také druhá podobná organizace, Česká asociace fotbalových hráčů (ČAFH), která je členem Mezinárodní federace profesionálních fotbalistů (FIFPro). Předsedkyní je Markéta Haindlová. Kvůli sporům s ní Fotbalová asociace ČR loni vypověděla memorandum o spolupráci.

Zdroj
HFU

Hlavní zprávy

Nejčtenější články