Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SLUNETA Ústí nad Labem - BK KVIS Pardubice

Hráči Realu se nechali úmyslně vyloučit, UEFA věc prošetří

Nyon (Švýcarsko) - Evropská fotbalová federace UEFA se bude podrobněji zabývat úterním zápasem Ligy mistrů, fotbalisté Realu Madrid Xabi Alonso a Sergio Ramos dostali v průběhu zápasu žlutou kartu a v závěru při vedení Realu 4:0 na hřišti Ajaxu úmyslně zdržovali hru, aby dostali ještě jednu žlutou kartu. Tím sice přijdou o poslední zápas základní skupiny s Auxerre, ale do osmifinále, které už má Real zajištěné, půjdou s čistým štítem. UEFA zatím zkoumá zápis rozhodčího, poté může zahájit disciplinární řízení.

Chování hráčů může být považováno za nesportovní, tudíž může následovat přísnější než jednozápasový trest. Kouč Realu José Mourinho popřel, že by fotbalisty k tomuto činu nabádal, přestože záběry nizozemské televize ukázaly, jak se u postranní čáry s Alonsem baví.

Ramos si pak dokonce s rozhodčím Craigem Thomsonem podal při odchodu do kabin ruku a vůbec se červené kartě nebránil. "Pokud budeme čestní, je toto jednoznačně nesportovní chování," prohlásil expert nizozemské televize NOS a bývalý brankář Ronald Waterreus.

Mourinho: Hráče trestat nebudu

"Mluvil jsem při utkání s řadou hráčů, nejen s Ramosem a Alonsem. Důležité je, že jsme po skvělé hře zvítězili 4:0, mluvme raději o tom," bránil se nařčení Mourinho, ale zároveň doplnil, že se mu karty docela líbily. "Jsem rád, že hráči na vývoj zápasu a skupiny zareagovali takto chytře. Rozhodně je za to nebudu trestat," dodal.

Španělské kluby jsou mistry této taktiky. Například loni si před slavným duelem Barcelona-Real nechali dát úmyslně čtvrté žluté karty dva zápasy dopředu Piqué z Barcelony a Cristiano Ronaldo hrající za Real.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články