Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Hráči Realu: Na Nou Campu je nemožné vyhrát

Barcelona - Fotbalisté Realu Madrid v odvetě čtvrtfinále Španělského poháru na hřišti Barcelony smazali dvoubrankové manko a sahali po senzačním obratu, zlomit neúspěšnou sérii v soubojích s odvěkým rivalem ale ani tentokrát nedokázali. Remíza 2:2 v kontextu s výhrou 2:1 ze San Bernabeua posunula do semifinále Katalánce a hráči "Bílého baletu" další nezdar v El Clásiku těžko rozdýchávali. Z toho, že neobhájí loňský triumf, vinili i sudího, který prý ve sporných situacích stranil "Barce".

Utkání Barcelona - Real Madrid
zdroj: AP

Nazlobený byl hlavně brankář Iker Casillas. Nelíbilo se mu, že sudí Fernando Teixeira za stavu 2:0 neuznal kvůli faulu snižující trefu Sergia Ramose a na konci v době závěrečného náporu Realu pak stejného hráče vyloučil. Casillas se neovládl a přímo na hřišti sudímu vyčinil. 

Kritikou nešetřili ani další hráči Realu. "Byli jsme mnohem lepší než Barcelona, měli jsme mnoho šancí, ale rozhodčí nás o ně malými detaily připravil," tvrdil obránce Álvaro Arbeloa. "Přivítali bychom, kdyby byly karty rovnoměrněji rozložené," narážel na to, že Real dostal osm žlutých a jednu červenou kartu, zatímco "Barcu" sudí napomínal jen dvakrát.

Kouč José Mourinho se k výkonu rozhodčího tentokrát odmítl vyjádřit. "V kabině jsem slyšel, jak někteří hráči říkali, že je tady na Nou Campu nemožné vyhrát. Ale já jsem to neřekl. Proč si to hráči myslí? Musíte se zeptat jich," prohlásil Mourinho, který v posledních dnech čelí spekulacím, že v létě z Realu odejde. 

Real ve středu odhodil defenzivní taktiku, s níž neuspěl před týdnem doma, hrál s Barcelonou otevřenou partii a vytvořil si na Nou Campu nezvyklé množství šancí. Mourinho ale svou obrannou strategii z prvního duelu nepovažoval za chybu. "Dnes to byl prostě jiný zápas. Přijeli jsme sem vyhrát. Věděli jsme, že ztrácíme, měli jsme velkou motivaci a odehráli jsme velmi dobrý zápas," řekl portugalský trenér.

"Musím přiznat, že jsme trpěli až do konce. Real byl dneska fenomenální. Zatlačil nás a měli jsme velké problémy s útočením," připustil obránce Daniel Alvés. Ani aktivní výkon ale nepomohl "Bílému baletu" zlomit prokletí z El Clásika. Real nedokázal odvěkého soka porazit potřinácté z posledních 14 zápasů, jediné výhry se dočkal loni ve finále poháru.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články