Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Hráči City vedou ligu, uspěli i United. Vítěznou sérii Arsenalu uťaly dvě penalty

Fotbalisté Manchesteru City se po výhře 1:0 nad Tottenhamem vrátili do čela tabulky anglické ligy. Zápas ve Wembley rozhodl už v 6. minutě Mahriz. Liverpool doma přejel Cardiff 4:1 a je druhý, třetí pak Chelsea, jež Burnley na jeho hřišti rozstřílela 4:0. Po jedenácti soutěžních výhrách naopak ztratil Arsenal, který na půdě Crystal Palace kvůli dvěma proměněným penaltám domácích remizoval 2:2. Manchester United doma zdolal Everton 2:1.

Riyad Mahrez
zdroj: REUTERS autor: Craig Brough

Na londýnském stadionu Wembley, jehož trávník nesl zjevné stopy po nedělním utkání NFL v americkém fotbalu, se hosté dostali do vedení už v šesté minutě. Sterling pronikl po levé straně až k brankové čáře a jeho zpětnou přihrávku usměrnil do sítě Alžířan Mahriz. Gól poslal do nebe Vičajovi Srivadtanaprapchovi, tragicky zesnulému majiteli klubu z Leicesteru, za který v minulosti hrával.

Pátý celek tabulky Tottenham v lize vyhrál čtyři předchozí zápasy, ale tentokrát jeho útočné eso Kane nejprve přestřelil a pak si v sólu na branku hostů ukopl míč. V závěru skončila nad břevnem i Lamelova šance. Na druhé straně Lloris vychytal Mahrize a Sterling po změně stran nepropálil hrozen soupeřů před brankou.

Chelsea šla do vedení v prvním poločase po trefě Moraty, kterého našel kolmicí za obránce Barkley. Anglický záložník pak vystřelil ze střední vzdálenosti přesně k pravé tyči a ke gólové přihrávce přidal i gól.

O několik minut později skóroval Willian, když si míč z levého křídla navedl na střed a střelou na vzdálenější tyč překonal Harta už potřetí. Závěrečnou branku vstřelil v nastaveném čase Loftus-Cheek.

Je nám líto, video expirovalo.
Manchester City vyhrál nad Tottenhamem a opět vede Premier League

Chelsea měla v historii jen dvakrát lepší vstup do sezony (2005 a 2014) a pokaždé z toho byl titul. I díky této výhře stíhá vedoucí Liverpool, za kterým zaostává o dva body. Burnley má z posledních dvou utkání nelichotivou bilanci devíti obdržených branek, když v minulém kole podlehlo Mancesteru City 0:5.

Fotbalisté Arsenalu klopýtli po sedmi ligových výhrách v řadě na hřišti Crystal Palace, se kterým remizovali 2:2. Na lavičku "Kanonýrů" již usedl brankář Petr Čech vracející se po zranění, které si přivodil v zápase proti Watfordu na konci září.

Po prvním poločase prohrával Arsenal po proměněné penaltě Milivojeviče 0:1. Hosté ale předvedli během pěti minut ve druhé půli rychlý obrat. Nejprve se výstavní trefou z přímého kopu do levého horního růžku blýskl švýcarský reprezentant Xhaka a poté rozhodčí uznal spornou branku Aubameyanga, když z rohu prodloužil míč pomocí ruky na zadní tyč Lacazette. Aubameyang měl pak snadnou práci a míč pohotově doklepl do prázdné branky.

Arsenalu se nepodařilo udržet vedení do konce. Xhaka fauloval ve vápně a Milivojevič z další penalty nedal střelou k levé tyči opět Lenovi šanci. Crystal Palace tak po třech prohrách v řadě získal cenný bod. Arsenal naopak přerušil šňůru jedenácti výher ve všech soutěžích.

Álvaro Morata (vpravo) se raduje z gólu se spoluhráči z Chelsea
zdroj: REUTERS autor: Ed Sykes

United ukončili sérii Evertonu, Liverpool neměl problém

Fotbalisté Manchesteru United ukončili třízápasovou vítěznou sérii Evertonu, který na Old Trafford porazili 2:1. "Rudí ďáblové" šli do vedení po gólu Pogby, kterému se po neproměněné penaltě odrazil míč zpět k noze a francouzský fotbalista jej pohotově dorazil do branky. Druhou branku přidal po krásné střele zpoza vápna Martial. Hosté už jen snížili zásluhou Sigurssona z penalty. Manchester v tabulce vystřídal právě Everton na osmém místě.

Liverpool měl proti Cardiffu v prvním poločase míč v držení 85 procent času a z velké územní převahy vytěžil jednu branku. V 10. minutě se prosadil z dorážky Salah, jenž tak skóroval ve třetím soutěžním utkání Liverpoolu za sebou.

V 66. minutě navýšil vedení favorita po individuální akci Mané, hosté ale dokázali v 77. minutě z ojedinělé šance zásluhou Patersona snížit. Liverpool inkasoval na svém stadionu v ligovém zápase poprvé od února a po 918 minutách hry.

Mohamed Salah a Xherdan Shaqiri se radují z gólu Liverpoolu
zdroj: REUTERS autor: Russell Cheyne

Domácí ale překvapení nedopustili, naopak osmou ligovou výhru v sezoně pojistili krátce po sobě Shaqiri a znovu Mané.

Fulham i v desátém utkání sezony inkasoval, na svém hřišti podlehl 0:3 Bournemouthu. Tomu zařídil třetí výhru z posledních čtyř utkání útočník Wilson, který se nejprve trefil ve 14. minutě z penalty a v závěru se prosadil prudkou střelou k tyči. Mezitím zvýšil na dvoubrankový rozdíl Brooks.

Domácí navíc dohráli bez vyloučeného McDonalda. Fulham je po čtvrté porážce za sebou na sestupové 18. pozici, Bournemouth je šestý.

Anglická fotbalová liga - 10. kolo:

Brighton - Wolverhampton 1:0 (48. Murray), Fulham - Bournemouth 0:3 (14. z pen. a 85. Wilson, 72. Brooks), Liverpool - Cardiff 4:1 (66. a 87. Mané, 10. Salah, 84. Shaqiri - 77. Paterson), Southampton - Newcastle 0:0, Watford - Huddersfield 3:0 (10. Pereyra, 19. Deulofeu, 80. Success), Leicester - West Ham United 1:1 (89. Ndidi - 30. Balbuena), Burnley - Chelsea 0:4 (22. Morata, 57. Barkley, 62. Willian, 90.+2 Loftus-Cheek), Crystal Palace - Arsenal 2:2 (45.+1 a 83. Milivojevič obě z pen. - 52. Xhaka, 56. Aubameyang), Manchester United - Everton 2:1 (27. Pogba, 49. Martial - 77. Sigurdsson z pen.), Tottenham - Manchester City 0:1 (6. Mahriz).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články