Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Hráči Chelsea a Barcelony vykročili rázně za postupem

Liverpool/Barcelona - Fotbalisté Chelsea s českým brankářem Petrem Čechem mají blízko k účasti v semifinále Ligy mistrů. Londýnský klub totiž v dnešním úvodním zápase čtvrtfinále otočil zápas na půdě velkého rivala z Liverpoolu a díky výhře 3:1 si vytvořil skvělou výchozí pozici pro domácí odvetu. Fotbalisté Barcelony jsou už jednou nohou v semifinále. V souboji dvou týmů s nejlepší ofenzivou v soutěži dnes deklasovali Bayern Mnichov 4:0 a čtvrtfinálová odveta v Německu tak bude nejspíš už jen formalitou.

Chelsea se podařil velký obrat

Nečekaným hrdinou byl v dresu Chelsea obránce Branislav Ivanovič, který dvěma přesnými hlavičkami po rohových kopech Liverpoolu sebral vedení, které už v šesté minutě zařídil kanonýr Fernando Torres. Velký obrat dokončil třetím gólem hostující útočník Didier Drogba.

Šest minut před poločasem domácí obránci nechali po rohovém kopu hodně prostoru Ivanovičovi a srbský krajní obránce první trefou v sezoně dokázal vyrovnat. Ivanovič byl prvním hráčem Chelsea, který se v Lize mistrů dokázal v Liverpoolu střelecky prosadit. V minulé sezoně totiž "Blues" pomohl vlastní gól Riiseho. Otevřený zápas nabídl mnoho šancí na obou stranách.

Po hodině hry udeřila Chelsea podruhé a v hlavní roli byl po rohu Lamparda znovu přesně hlavičkující Ivanovič, který dnes odehrál životní zápas. Rozhozenou obranu Liverpoolu v 67. minutě zaskočili hráči v modrém rychlým kontrem po levé straně a Drogba po Maloudově pasu už čtvrtou gólovou nabídkou nepohrdl.

Zoufale útočící Liverpool už ze svého manka před odvetou nic smazat nedokázal. Liverpool tak doma v Lize mistrů padl podruhé z dvaceti zápasů a znovu to bylo s Chelsea, která si loni výhrou v prodloužení zajistila postup do finále.

Barcelona smetla Bayern v prvním poločase

Domácím vyšel především první poločas, v němž vstřelili všechny čtyři branky. Trenér Bayernu překvapil nasazením náhradního gólmana Butta, který dostal přednost před jedničkou Rensingem. Zkušený čtyřiatřicetiletý brankář nastoupil teprve podruhé od červencového příchodu do bavorské metropole, ale na středeční večer na Nou Campu nebude vzpomínat v dobrém.

Domácí totiž od úvodu spustili svůj tradiční ofenzivní kolotoč, jemuž znatelně oslabená mnichovská obrana už po devíti minutách podlehla. Iniesta přetlačil Altintopa, přes Eto`a putoval balon k Messimu, jenž přesnou přízemní střelou k tyči poprvé překonal Butta. Argentinská hvězda byla při chuti a ve 12. minutě připravila skvostnou kolmicí druhý gól, o který se postaral Eto`o.

Sedm minut před pauzou lovil Butt potřetí míč ze sítě, Henryho centr usměrnil mezi tyče Messi. Argentinský kanonýr se osmým gólem v soutěži posunul do čela tabulky střelců. Za pět minut bylo s Bayernem ještě hůř, neboť se prosadil i třetí z hvězdného domácího útočného tria Henry.

Barcelona po pauze ubrala na tempu a v klidu kontrolovala hru. Hosté tak museli po víkendové ligové porážce 1:5 ve Wolfsburgu překousnout další čtyřgólový debakl a zároveň utrpěli vůbec první prohru v duelech s katalánským velkoklubem.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články