Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Hráči Bayernu přehráli Kolín, Gebre Selassie pomohl ukončit velkou sérii Frankfurtu

Jedna série skončila. Fotbalisté Frankfurtu po jedenácti zápasech v Bundeslize prohráli. Brémám k výhře 2:1 pomohl v 23. kole gól českého obránce Theodora Gebre Selassieho. Bayern na čele tabulky na chvíli odskočil druhému Lipsku poté, co si poradil s Kolínem 5:1, když se dvakrát trefili Robert Lewandowski a Serge Gnabry. Lipsko ale otočilo duel proti Mönchengladbachu na 3:2 a udrželo s Mnichovem krok. Union Berlín uhrál doma remízu s Hoffenheimem 1:1. Leverkusen se střídajícím Schickem doma nestačil na Freiburg 1:2 a z pásma baráže nevyskočila Mohuč, jež doma nestačila na Augsburg 0:1. 

Spoluhráči z Brém objímají Gebre Selassieho po gólu
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst autor: Jan Huebner via www.imago-images.de

Bayern v Bundeslize zvítězil poprvé od mistrovství světa klubů, které 11. února v souboji s mexickými Tigres ovládl. Na rozdíl od remízy s Bielefeldem (3:3) a prohry ve Frankfurtu (1:2) zvládli Bavorští vstřelit první branku, v 18. minutě se poprvé v ligové sezoně trefil Maxim Choupo-Moting. Vedení po chvíli navýšil Lewandowski.

Náskok úřadujícího mistra se ztenčil po přestávce zásluhou Iljáse Schirího. Pojistku ale přidal v 65. minutě opět Lewandowski, který má na kontě 28 ligových tref v 23 zápasech v ročníku, a v závěru dvakrát pálil přesně Gnabry.

Bayern vede ligu nadále o dva body před Lipskem, které přitom nezachytilo rychlý nástup Mönchengladbachu a po 19 minutách prohrávalo o dva góly po penaltě Jonase Hofmanna a trefě Marcuse Thurama. Domácí se vzpamatovali po přestávce, ale v 50. minutě jim ještě gól upřel VAR. Snížit se povedlo až po chvíli Christopheru Nkunkuovi. Vyrovnání zařídil v 66. minutě Yussuf Poulsen a obrat završil v 93. minutě Alexander Sörloth, který si spravil chuť za neuznanou branku.

Fotbalisté Bayernu Mnichov
zdroj: Reuters autor: ANDREAS GEBERT

Dvakrát se v zápase prosadil také Wataru Endo, jehož Stuttgart zdolal poslední Schalke rovněž 5:1. Japonský univerzál se podílel vedle úvodních dvou branek také asistencí na trefě Phillipa Klementa, který zvýšil už na 4:1 pro domácí celek. Stuttgart v závěru skóroval ještě jednou a porazil Schalke o čtyři branky poprvé od roku 1996. Mužstvo z Gelsenkirchenu naopak nadále tápe, naposledy vyhrálo 9. ledna a šance na záchranu v Bundeslize mu pomalu uniká.

Borussia porazila nováčka

Dortmund si poradil s nováčkem z Bielefeldu 3:0 díky trefám po přestávce. Po přihrávce Jadona Sancha se trefil Mahmoud Dahoud a z penalty poté sám anglický křídelník, který se v posledních šesti ligových duelech gólem nebo asistencí podílel na sedmi brankách Borussie. Skóre uzavřel Reinier. Dortmund v lize zvítězil dvakrát po sobě poprvé od začátku ledna. Bielefeld čeká na výhru pět zápasů a balancuje na hraně sestupových příček.

Hertha Berlín s Vladimírem Daridou v sestavě nestačila na Wolfsburg, na jehož stadionu prohrála 0:2. Darida odehrál 74 minut zápasu, který rozhodla vlastní branka jeho spoluhráče Lukase Klüntera ze 37. minuty. Český reprezentant mohl po změně stran pomoci k vyrovnání, hlavičku Deyovaisia Zeefuika po jeho centru ale zlikvidoval brankář Wolfsburgu. Výhru "vlků" v závěru zpečetil první ligovou brankou v kariéře obránce Maxence Lacroix, to už Darida na hřišti nebyl.

Je nám líto, video expirovalo.
Brémy zastavily Frankfurt, trefil se i Gebre Selassie

Frankfurt šel do vedení už v deváté minutě, kdy se trefil Andre Silva, nakonec ale šesté vítězství v řadě nevybojoval. Gebre Selassie se v úvodu druhého poločasu po přihrávce za obranu ocitl sám před brankou a střelou k levé tyči vyrovnal na 1:1. S oslavami druhé branky v sezoně ale mohl začít až po konzultaci sudího s videem.

Po hodině hry přidaly Brémy druhý gól, který rovněž kvůli možnému ofsajdu musel posvětit až videorozhodčí. Třetí zásah o necelých deset minut později už sudí neuznal.

Schick, ani Kadeřábek neodcházeli z trávníků spokojeni 

Freiburg poslal do vedení na začátku druhé půle Ermedin Demirovič po přihrávce Lucase Hölera, který za chvíli přidal druhou branku. V 70. minutě krátce po Schickově příchodu na hřiště sice snížil Leon Bailey, ale Leverkusen, který ve čtvrtek vypadl z Evropské ligy s Young Boys Bern, už ani přes závěrečný tlak na body nedosáhl.

Je nám líto, video expirovalo.
Krize Leverkusenu bobtná, tentokrát prohrál s Freiburgem

Hoffenheim s dalším českým reprezentantem bekem Pavlem Kadeřábkem v Berlíně s Unionem remizoval 1:1 a je na jedenácté příčce. V deváté minutě se jako první trefil domácí Max Kruse z pokutového kopu, za dvacet minut srovnal vlastní brankou Nico Schlotterbeck.

Třináctý Augsburg vyhrál na stadionu předposlední Mohuče 1:0 gólem Andreho Hahna z 25. minuty. Na lavičce hostů, kteří naplno bodovali po čtyřech kolech, zůstali brankář Tomáš Koubek a obránce Marek Suchý, záložník Jan Morávek nebyl ani mezi náhradníky.

Německá fotbalová liga - 23. kolo:

Brémy - Eintracht Frankfurt 2:1 (47. Gebre Selassie, 62. Sargent - 9. Silva), Bayern Mnichov - Kolín nad Rýnem 5:1 (33. a 65. Lewandowski, 82. a 86. Gnabry, 18. Choupo-Moting - 49. Schirí), Dortmund - Bielefeld 3:0 (48. Dahoud, 58. Sancho z pen., 81. Reinier), Stuttgart - Schalke 5:1 (10. a 26. Endo, 34. Kalajdzic, 88. Klement, 90.+2 Didavi - 40. Kolašinac), Wolfsburg - Hertha Berlín 2:0 (38. vlastní Klünter, 90. Lacroix), Lipsko - Mönchengladbach 3:2 (57. Nkunku, 66. Poulsen, 90.+3 Sörloth - 6. Hofmann, 19. Thuram), Union Berlín - Hoffenheim 1:1 (9. Kruse z pen. - 29. vlastní Schlotterbeck), Mohuč - Augsburg 0:1 (25. Hahn), Leverkusen - Freiburg 1:2 (70. Bailey - 50. Demirovič, 61. Höler).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články