Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Hra Čechů mi připomíná Belgii, řekl trenér Švédů Hamrén a potvrdil start Ibrahimoviče

Stockholm – Co mají společného nejlepší tým žebříčku FIFA Belgie a Česká republika? Podle trenéra švédských fotbalistů Erika Hamréna je to herní styl, jež dle jeho názoru oba celky vyznávají velmi podobný. Na základě toho považuje kouč severského týmu svěřence Pavla Vrby jako ideálního soupeře, jelikož s Belgičany se Švédové utkají na mistrovství Evropy.

Trenér švédských fotbalistů Erik Hamrén
zdroj: ČTK/SCANPIX SWEDEN/ autor: FREDRIK SANDBERG/TT

"Na zápas se těším. Česká republika má opravdu kvalitní tým, který vyhrál svou kvalifikační skupinu. Hrají dobrý fotbal a jsou silní v ofenzivě," řekl Hamrén ve Stockholmu. "Viděl jsem jejich utkání se Skotskem (0:1) a v jejich hře jsou jisté podobnosti s Belgií. Bude to pro nás dobrá průprava," doplnil švédský trenér.

Naznačil, že sestava domácích bude velmi podobná té z úspěšné podzimní baráže proti Dánsku. "Až na (obránce) Emila Salomonssona a Victora Lindelöfa v úterý nastoupí prakticky stejná jedenáctka jako proti Dánům," konstatoval Hamrén.

Za Švédsko tak bude podle očekávání hrát i hvězdný útočník a kapitán Zlatan Ibrahimovič, který vynechal čtvrteční prohranou přípravu s Tureckem (1:2). Šanci v základní sestavě dostanou i brankář Andreas Isaksson nebo záložník Kim Källström.

"Vždycky od Ibrahimoviče očekávám hodně. Na tréninku vypadá dobře," podotkl osmapadesátiletý kouč. "Bylo dobré, že jsme mu proti Turecku dali volno. Na jaře toho odehrál hodně a ještě má před sebou dost zápasů. Chci, aby byl v létě v dobré formě," dodal Hamrén, který po Euru na reprezentační lavičce skončí.

Je nám líto, video expirovalo.
Trenér Švédska varoval před sílou Čechů, Vrba chystá velké změny
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články