Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

Houska si zahrál při penaltě na Fernandese a zmařené šance na hattrick nelitoval

David Houska cítil, že měl asi nejblíže k premiérovému ligovému hattricku v kariéře. Sedmadvacetiletý středopolař Sigmy Olomouc dal v předehrávce 3. kola proti Bohemians 1905 dvě branky a jednou mu radost zkazila tyč. Zklamaný ale nebyl. Blýskl se i netradičně zahranou penaltou, před kterou poskočil.

David Houska v utkání s Bohemians
zdroj: ČT4 autor: Luděk Peřina

"Cítil jsem se dobře a měl jsem dnes asi nejblíže k hattricku v lize. Teď jsem nad tím přemýšlel, dva góly jsem dal jen na Slavii, ale to už je pár let. Je škoda té tyčky, ale mrzet mě to nemusí, protože jsme vyhráli," řekl Houska, který si dva góly v jednom ligovém utkání připsal podruhé v kariéře.

Skóre otevřel ve 42. minutě, když si narazil s Martinem Nešporem a technickou ranou zamířil k tyči. "Před zápasem jsem Nešpimu říkal, že jakmile budu mít takto balon, tak půjdu do narážečky, ať mi to sklepne. A vyšlo to," prohlásil Houska.

Je nám líto, video expirovalo.
Přenos ČT: Sestřih a ohlasy utkání Olomouc - Bohemians

V 85. minutě přidal pojistku z penalty. Těsně před tím, než kopl do míče, poskočil. "Takové zahrání penalty je novinka od Bruna Fernandese z Manchesteru United. Trénoval jsem to hodně na tréninku. Důležité je nekoukat na míč, ale na brankáře. Nemusí se to pak ani tolik umístit a stačí to poslat na druhou stranu. Pro gólmany je to nepříjemný způsob zahrání penalty," řekl Houska.

"Kluci se mi smáli a nevěřili mi, že to udělám i v zápase. Kdybych to neproměnil, tak si asi něco vyslechnu. Expert na to budu, až jich takto proměním více," poznamenal Houska.

Chyběl v nominaci české reprezentace, která na pondělní zápas Ligy národů v Olomouci proti Skotsku musela narychlo složit nové mužstvo kvůli koronavirové nákaze v původním výběru.

"Každý hráč by si chtěl zahrát za reprezentaci takový zápas. Ale bral jsem to tak, jak to je, a o to víc jsem se těšil na dnešní zápas," dodal Houska.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články