Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Hotovo, potvrzeno. Barcelona oznámila přestup Griezmanna z Atlética Madrid

Spekulace z posledních týdnů jsou minulostí. Útočník Antoine Griezmann se definitivně stěhuje z Atlética Madrid do Barcelony, kde podepsal pětiletou smlouvu. Katalánský velkoklub za něj zaplatí 120 milionů eur. Pokud by ho chtěl koupit někdo jiný, musel by zaplatit 800 milionů eur (téměř 20,5 miliardy korun).

Antoine Griezmann
zdroj: REUTERS autor: Juan Medina

Transfer však bude mít dohru. Atlético oficiálně potvrdilo, že podá žalobu. Podle "rojiblancos" se francouzský reprezentant dohodl s Barcelonou před 1. červencem, kdy jeho výstupní klauzule činila 200 milionů eur (přes 5,1 miliardy korun). Poté klesla o 80 milionů eur, které nyní zástupci madridského celku požadují.

O přesunu osmadvacetiletého útočníka do Katalánska se hojně spekulovalo už loni. Nakonec se však během světového šampionátu dohodl s Atléticem na spolupráci do roku 2023. V květnu ale oznámil, že po pěti letech klub ze španělské metropole opustí.

Jeho výstupní klauzule klesla 1. července z 200 milionů eur na 120 milionů, za které Atlético podle španělských médií přivede devatenáctiletého Portugalce Joaa Félixe z Benficy Lisabon. Více v historii stály jen přestupy Neymara (222 milionů eur) a Kyliana Mbappého (180 milionů) do PSG.

Minulý týden se vedení madridského klubu ohradilo proti jednání Griezmanna a Barcelony, která prý hráče nabádala, aby záměrně porušil kontrakt. Na představitele FCB si Atlético stěžovalo také loni.

Griezmann se před několika dny nezapojil do přípravy Atlética, které ho očekávalo kvůli tomu, že Barcelona stále nezaplatila. Stejně se zachoval útočník Neymar v Paris Saint-Germain, odkud se podle spekulací má vrátit do katalánské metropole.

Griezmannův odchod možná rozpohybuje přestupní trh. Šéf Bayernu Mnichov Karl-Heinz Rummenigge na začátku týdne uvedl, že se čeká na transfer, který bude mít "dominový efekt". S bavorským týmem jsou spojováni Leroy Sané z Manchesteru City a Ousmane Dembélé z Barcelony.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články