Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Mezinárodní závody spřežení CAI Kladruby nad Labem

Horváth: Tenhle úspěch doceníme až po letech

Coimbra - Na senzační úspěch dosáhli fotbalisté Plzně podle svého kapitána Pavla Horvátha, když se jim podruhé za sebou povedlo postoupit v evropských pohárech do jarních bojů, což naposledy dokázala Slavia Praha před 12 lety. Jak velký úspěch je to pro tým, jakým je Plzeň, prý ukáže až čas.

Pavel Horváth
zdroj: ČT24

"Je to fantazie. Postoupit dvakrát po sobě v evropských pohárech se moc často českým týmům nedaří. Tento úspěch ale asi doceníme až s odstupem několika let, až se plzeňské mužstvo obmění a bude jiná doba. Je to ale vážně senzace," radoval se Horváth po čtvrteční remíze 1:1 v Coimbře, která Plzni zajistila postup. Sám k němu přispěl třemi góly. V prvním duelu s Coimbrou vyrovnával na 1:1, čímž tým nasměroval za výhrou 3:1. Následně vyrovnával v souboji s Hapoelem Tel Aviv a rovněž zavelel k obratu v duelu, ve kterém se do té doby Plzeň trápila.

Třetí trefu přidal ve čtvrtek v Coimbře, kde proměněnou penaltou zpečetil postup. "Byl jsem na penaltu určený a věřil jsem si. Byl jsem si jistý, že dám gól," řekl Horváth, který si před exekucí vzal míč z rukou Vladimíra Daridy. "Ale nemuseli jsme se o něj přetahovat. Vláďa mi míč přinesl, protože si pro něj nerad chodím, když je někde daleko. Radši se soustředím a čekám, až mi ho některý spoluhráč přinese a popřeje mi štěstí," prozradil.

Penaltou svůj tým vysvobodil z těžké situace. Hráči si totiž uvědomovali, že nesmí udělat jedinou chybu, jelikož by případná porážka v Coimbře mohla postup hodně zkomplikovat. "Je to strašně nepříjemné, když víte, že remíza k postupu stačí. My tak hrát neumíme a zase se to proti Coimbře ukázalo. Pokyny byly, že nemáme útočit v tolika hráčích, jak jsme zvyklí. Oba krajní beci toho tolik dopředu nepředvedli, ale cíleně. Věděli jsme, že mají na stranách rychlé hráče, a nechtěli jsme je pouštět do šancí," popisoval Horváth taktický záměr.

Coimbra se tak dlouho dostala do jediné šance, a to ještě po zaváhání brankáře Matúše Kozáčika při rozehrávce. "Asi chtěl soupeře obejít, nebo co tam dělal," dobíral si brankáře Horváth. "Kromě toho ale soupeř neměl žádnou šanci. Až pak tu penaltu. My jsme naopak měli do přestávky dvě příležitosti a měli jsme dát gól už v prvním poločase, čímž bychom získali klid," dodal. Nyní věří, že si Plzeň zahraje lepší fotbal v závěrečném utkání skupiny s Atlétikem Madrid. "Když je porazíme, budeme první. Máme o co hrát, což je super. Je to pro nás poslední zápas sezony a chceme ho zvládnout vítězně," dodal.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Coimbra - Plzeň
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články