Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Horváth se rozloučil před plným stadionem s hráčskou kariérou

Plzeň - Kapitán plzeňských fotbalistů Pavel Horváth ukončil hráčskou kariéru a vrhne se na trenérskou. Od nové sezony se stane koučem třetiligových Domažlic. Zároveň podstoupil přijímací test na nejvyšší trenérskou licenci. Definitivně neopouští ani Viktorii, kde by měl pomáhat s akademií a fungovat jako konzultant.

Pavel Horváth
zdroj: ČTK autor: Pavel Němeček

Čtyřicetiletý Horváth, který má na kontě 426 ligových utkání, už v průběhu této sezony pomáhal trenérovi Miroslavu Koubkovi jako neoficiální asistent. Nyní se pustí do trenérské kariéry na plný úvazek.

"Jsem domluvený v Domažlicích. Ne jako hráč, ale jako trenér," řekl Horváth. "Dnes ráno (v úterý) jsem dělal přijímačky na trenérskou licenci. Snad jsem prošel, zítra se to dozvím, ale pocit jsem z toho měl docela dobrý. Chci být prostě trenér. Nevím, jestli budu dobrý, ale chci to zkusit. Je to dlouhá cesta a musím se nejdřív hodně učit," dodal.

Na plzeňské farmě v Domažlicích může jako trenér vést i své dosavadní spoluhráče, jelikož mohou mezi oběma týmy pendlovat, aby se rozehráli. "Bude to nové pro mě i pro kluky. Věřím, že si s tím poradím. Kluci potvrdí, že jsem nikdy neměl problém komukoli říct cokoli, když to bylo potřeba," prohlásil.

Ačkoli se může zdát, že poprvé od roku 2008 opouští plzeňskou Viktorii, sám to tak nebere. "Já odsud neodcházím. Jsem tady domluvený, že se budu podílet na chodu akademie. A také záleží na dohodě s trenéry, jestli bude z jejich strany zájem o konzultaci o soupeřích a podobně. O tom jsme se také bavili," naznačil, že by se mohl na chodu klubu dále podílet.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články