Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Horváth prodloužil smlouvu v Plzni do konce příští sezony

Plzeň - Kapitán plzeňských fotbalistů Pavel Horváth prodloužil smlouvu ve Viktorii až do konce příští sezonu, byť zvažoval, že se místo toho vypraví na zahraniční angažmá. Původní kontrakt měl šestatřicetiletému záložníkovi vypršet na konci aktuálního soutěžního ročníku. Nyní bude v západočeském klubu nově smluvně vázaný až do června 2013.

Ilustrační foto
zdroj: ČT sport

Horváth je klíčovou postavou týmu úřadujících plzeňských šampionů, s vedením klubu prý našel rychle společnou řeč při jednání o nové smlouvě. "Jednání určitě nebyla složitá, moderní mluvou probíhalo vše ve velmi korektním stylu," uvedl Horváth, který v minulé sezoně přivedl Západočechy k premiérovému ligovému titulu.

Plzeňský kouč Pavel Vrba Horváthovo rozhodnutí zůstat ve Viktorii vítá. "Je samozřejmě jen dobře, že zde Pavel bude ještě v příští sezoně. Jeho vliv na hřišti i v kabině je nezpochybnitelný, nadále má týmu co dát," uvedl Vrba.

I když si prý Horváth pohrával s myšlenkou, že si ještě na sklonku kariéry vyzkouší některou ze zahraničních štací, nakonec dal přednost setrvání v Plzni. "Zájem klubu a především můj pocit, že ještě mám na to hrát na této úrovni, rozhodly pro Viktorii," řekl Horváth, který se letos na podzim s týmem objevil také v Lize mistrů.

Ta jej prý namlsala, evropské poháry by chtěl hrát dál. "Nemůžeme si již dávat malé cíle. Snem je určitě obhajoba mistrovského titulu, ačkoliv jsme si vědomi velké ztráty z podzimní části sezony," uvedl Horváth. Plzeň se po 16 odehraných zápasech dívá na vedoucí Spartu ze třetí příčky s desetibodovým odstupem.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články