Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Horváth: Poznali jsme, že ligu nelze podceňovat

Plzeň – Z Barcelony na český trávník. Pouhé čtyři dny po utkání Ligy mistrů se plzeňští fotbalisté museli vžít do opačné role, než v jaké se představili na Nou Campu. Zatímco proti španělskému šampiónovi měli minimum šancí na úspěšný výsledek, od ligového duelu se Žižkovem od českého mistra každý očekával jasné vítězství. To se nakonec podařilo díky výhře 4:1. Plzeňský kapitán Pavel Horváth se změny obával, ale nakonec byl příjemně překvapen. Z utkání Ligy mistrů podle něj získává mužstvo cenné zkušenosti.

Pavel Horváth
zdroj: ČTK autor: Petr Eret

Někdy skok mezi odlišnými soutěžemi tým dokáže poznamenat, hráči se nedokážou po zážitku v zahraničí na domácí "všední" duely včas přeorientovat. "Trochu jsem se obával, co s námi ten zápas a přesun do chladného počasí udělá, ale byl jsem příjemně překvapen. Nakonec jsme soupeře přehráli jak kombinačně, tak i fyzicky," vracel se k dnešní výhře záložník Pavel Horváth.

Důvodem prý byla jak kvalitní regenerace, tak mentální přístup celého týmu. "I pro takové zápasy jsou zkušenosti z evropských pohárů nakonec cenné. Mužstvo se musí soustředit stejně, i když vývoj zápasu vypadá zcela opačně. My už poznali, že naši ligu nelze podceňovat a každé zaváhání se nevyplatí," připomněl plzeňské ztráty z úvodu sezóny, které nyní pilně dohánějí, aby se vrátili do boje o titul.

Chápe fanoušky, že neberou duely proti Barceloně a Žižkovu stejně vážně, ale bez stejného přístupu hráčů prý nelze zvládnout ani jednoho soupeře. "Nám nyní navíc hodně pomáhá nový zdejší stadion. Ne všechno je ještě hotovo a dokončeno, ale tribuny jsou blízko hřiště a stadion je uzavřený. Hraje se nám pak mnohem lépe," vysvětlil Horváth, že i podmínky pro domácí zápasy mohou mít na zvedající se výkony obhájce titulu vliv.

Také trenéra  Pavla Vrbu potěšilo, že se mužstvo dobře vyrovnalo se změnou podmínek. Přesto měl k výkonu připomínky. "Už před poločasem jsme soupeře kombinačně přehráli, ale zbytečně jsme se tlačili středem hřiště a nedokázali zužitkovat kolmé přihrávky." O pauze prý hráče upozorňoval, že s přibývajícími minutami bude hostům docházet dech. "Připomínalo mi to nás v Barceloně; bez míče síly rychle odcházejí. Naštěstí přišly rychle dvě akce, které nás uklidnily a po třetím gólu už jsme kralovali," liboval si Vrba.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články