Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Horváth: Je načase, abychom Superpohár vyhráli

Plzeň - Fotbalisté Plzně se podruhé představí v utkání o SYNOT TIP Superpohár a podle kapitána Pavla Horvátha už je načase, aby po loňské prohře se Spartou trofej získali. Zatím však neví, jestli nastoupí, nebo zda ho bude trenér Pavel Vrba šetřit na středeční duel 3. předkola Ligy mistrů. "Je to můj druhý start v Superpoháru a je načase ho konečně vyhrát. Budeme hrát určitě na vítězství," řekl Horváth. Pomoci má i povedený start do sezony v podobě výher 4:0 a 5:1 nad Pjunikem Jerevan ve 2. předkole LM. "V mužstvu je teď taková nálada, že chceme vyhrávat i na tréninku. Úvod sezony je důležitý v tom, že nám tým drží pohromadě a každý zápas je pro nás důležitý," dodal.

Zda bude on sám bojovat na hřišti, ještě netuší. Trenér Vrba totiž vyhlásil, že bude chtít dát prostor i hráčům z lavičky. "Já se cítím zdravý. Záleží na trenérovi. Zatím nemám bližší informace, jestli zítra nastoupím, nebo ne," uvedl Horváth.

Duel o Superpohár mezi ligovým mistrem a vítězem poháru bere jako završení minulé velmi úspěšné sezony, která skončila nečekaným ziskem titulu. "Určitě jsem nečekal, že vyhrajeme ligu. Možná jsem doufal v zisk poháru, protože je to lehčí. Ta loňská sezona ale byla sezona snů. Můžeme to zopakovat, ale musíme zvládat těžké zápasy, jako je Superpohár," řekl Horváth.

Je rád, že Plzeň plní sliby, které mu dala, když se rozhodoval při přestupu ze Sparty. "Když jsem šel do Plzně, tak mě zajímalo, jaká bude budoucnost. Určitě jsem ze Sparty nešel do Plzně dohrát. Řekl jsem, že chci hrát o něco. Jsem rád, že vedení kolem pana Šádka mi nelhalo a od té doby, co přišel trenér Vrba, se nám daří. Důkazem síly klubu je i to, jak se nyní staví stadion," dodal Horváth.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články