Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SKKP Handball Brno - HCB Karviná

Horváth dotáhl Plzeň k postupu vedru a křečím navzdory

Praha - Kapitán fotbalové Plzně Pavel Horváth si splnil sen: Dotáhl svůj tým do Ligy mistrů. V šestatřiceti letech se tak může těšit na duely proti věhlasným klubům. Bude však muset oželet tradiční rituál. Se svými známými v západočeských Přešticích se na zápasy Ligy mistrů pravidelně v jejich garáži díval v televizi. Letos na sledování nejlepší klubové soutěže světa z pohodlí gauče může zapomenout. Po jedenácti letech bude totiž jejím přímým aktérem.

Pavel Horváth
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

V něco podobného už ani nedoufal. "Do Ligy mistrů to byla hodně dlouhá cesta. Aby se český tým dostal přes tři předkola, to je něco neskutečného," rozplýval se Horváth poté, co Plzeň ve 4. předkole po dvou výhrách vyřadila FC Kodaň. "Měli jsme i kus štěstí, ale to při takových věcech potřebujete. Měli jsme pokaždé relativně hratelného soupeře, vyhnuli jsme se soupeřům typu Villarreal, se kterým by to asi bylo o dost těžší," uvažoval plzeňský lídr.

Odvetou proti Kodani se prý spíš protrápil, nic to ale neubralo z jeho pozápasové euforie. "Zápas mně nevyšel podle představ, ale teď šly osobní ambice absolutně stranou. Záleželo na jediné věci: na postupu. To se povedlo, takže paráda," pochvaloval si Horváth.

Na vyprodaném stadionu v pražském Edenu jej trápily vedro i vysoká vlhkost vzduchu, Horváth prý od začátku cítil, že to nebude jeho zápas. Zatímco před týdnem v Kodani zářil, v odvetě spíš zapadl do průměru. "Strašně jsem se potil. Přitom nemám co," usmíval se Horváth, kterého trenéři peskují za jeho nadváhu. "Někdy snad v patnácté minutě jsem dostal křeč, v poločase jsme si říkal, že se na to vykašlu. Ale fyzioterapeut se mnou udělal nějaké cviky a já byl schopen tu druhou půli aspoň odchodit," popisoval Horváth, který střídal za ovací publika pět minut před koncem.

Z lavičky si tak vychutnával, jak Plzeň kráčí do slavné soutěže. "Tohle ve své kariéře řadím hodně vysoko," radoval se Horváth. "Uhráli jsme s Plzní titul, který má význam hlavně pro náš region. Být v Lize mistrů, to je velká věc pro většinu českých fanoušků, takže to je možná víc než titul," přemítal Horváth.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články