Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Horník se vrací do velkého fotbalu jako manažer střížkovských Bohemians

Praha – Živý symbol korupční aféry z roku 2004 Ivan Horník se vrací do nejvyšších pater českého fotbalu. Loni mu byl prominut zbytek desetiletého zákazu působení ve fotbale a Horník poté krátce působil u třetiligového Chomutova. Nyní míří ještě o soutěž výše a měl by se stát sportovním manažerem střížkovských Bohemians. Podle serveru isport.cz se s pražským klubem zatím dohodl na půlroční spolupráci.

Ivan Horník
zdroj: isifa/Lidové noviny autor: TOMAS KRIST

"Je to pro mě samozřejmě velká motivace. Nejdůležitější pro mě je, aby to mělo hlavu a patu, abychom měli společnou filozofii," uvedl Horník. Na Střížkově by se měl věnovat nejen druholigovému A-týmu, ale také mládeži. "Ve čtvrtek a v pátek si promluvím s lidmi ze sportovního vedení a hráči," dodal Horník. Kontroverzní funkcionář nahradil dosavadního sportovního manažera Michala Dymla, ten v klubu skončil, jelikož se dohodl na spolupráci s ostravským Baníkem.

Horník se stal jako sportovní ředitel Viktorie Žižkov před osmi lety symbolem velké korupční aféry. Po vyšetřování v roce 2006 dostal sedmiměsíční podmíněný trest s odkladem na pět let, pokutu 900 tisíc korun a také desetiletý zákaz činnosti ve fotbale, jehož zbytek mu byl ale loni prominut.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články