Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Hora vystřelil Budějovicím výhru nad Baníkem a opuštění sestupových příček

České Budějovice – Jakub Hora a pak nikdo. Útočník Českých Budějovic se stal jediným střelcem utkání s Baníkem Ostrava a Dynamo díky němu zvítězilo 1:0. Jihočeši na domácím hřišti triumfovali poprvé od srpnové výhry nad Mladou Boleslaví a v neúplné tabulce se posunuli z předposlední patnácté na dvanáctou příčku.

Fotbalisté Českých Budějovic slaví společně se svými fanoušky
zdroj: ČTK autor: Pancer Václav

Vstup do zápasu vyšel lépe hostům, kteří se dostali v 8. minutě v rozpětí několika vteřin do dvou velkých příležitostí. Nejprve ztratil míč Lengyel, čehož Baník využil, ale Narh budějovickéo brankáře Křížka nepřekonal. Míč se následně dostal na levou stranu, odkud odcentroval Lindpere na Greguše, jehož střelu hlavou však opět zlikvidoval domácí gólman.

Zdálo se, že domácím začínají horké chvilky, ale opak byl pravdou. České Budějovice totiž dokázaly hned z první nebezpečné akce skórovat. V 10. minutě našel Hanzlík přesným centrem Horu a jeho pokus hlavou zapadl k tyči.

Jihočeši tím utlumili do té doby aktivního soupeře, který se do konce první části nedokázal propracovat do výraznější příležitosti. Zato Českobudějovičtí mohli skórovat podruhé. Po Byrtusově laxní rozehrávce se dostal k míči Benát, postupoval až do pokutového území a jeho střelu Pavlenka vyrazil na roh.

Ostrava do druhého poločasu posílila ofenzivu, když poslala do hry střídajícího Kukece. Hosté byli po přestávce lepší a většinou se hrálo před Křížkovou brankou. V 50. minutě se přes Lengyela uvolnil Narh, ale českobudějovický brankář předvedl další povedený zákrok. Jihočeši přežili soustavný tlak Ostravy a v závěru mohl jejich vítězství potvrdit Benát, ale ve vyložené šanci nepřekonal Pavlenku.

Jihočeši se tak dočkali teprve druhého vítězství v posledních deseti zápasech. Ostrava naopak potvrdila, že venku se jí nedaří a prohrála čtvrté z posledních pěti ligových utkání na soupeřově hřišti.

Dynamo České Budějovice - Baník Ostrava 1:0 (1:0).

Branka: 10. Hora. Rozhodčí: M. Paták - Hrabovský, Fišer. ŽK: Hála, Podstavek, Benát - Mensah. Diváci: 3580.

Č. Budějovice: Křížek - Klesa (37. Vošahlík), Lengyel, Podstavek, Hanzlík - Linhart (78. Funda), Hála (90. Brunclík), Herzán, Benát, Hora - Michal Škoda. Trenér: Urban.

Ostrava: Pavlenka - Frydrych, Kaša, Stronati, Byrtus (46. Kukec) - Greguš, Mensah (62. Šašinka) - Štěpán (76. Baránek), Lindpere, Holzer - Narh. Trenér: Bernady.

Luboš Urban (trenér Českých Budějovic): "Tohle bylo pro nás dost důležité utkání a smekám před týmem, protože ten zápas byl vydřený. Ostrava má kvalitu a předvedla tady výborný výkon. Bylo to utkání bohaté na šance, hosté hodně tlačili a nám se otevíraly prostory pro brejky, jenže jsme je nedokázali dotáhnout. Vítězství nás stálo hodně sil a máme hodně zraněných hráčů. Dneska jsme dali šanci mladým klukům, protože jsme v posledních zápasech předváděli takový rutinní fotbal a záloha nebyla tak pohyblivá. Chyběl nám Kladrubský, který má potíže se svalem, ale jeho zranění se léčí dobře a na příští kolo na Spartu by mohl být v pořádku."

Tomáš Bernady (trenér Ostravy): "Ráz zápasu určila úvodní destiminutovka. Zatímco my jsme nedokázali proměnit šanci, soupeř hned ze své první skóroval. Domácí se pak zatáhli a nám se nedařilo prosadit přes zhuštěnou obranu Českých Budějovic. A co přece jenom prošlo, tak to pochytal brankář Křížek. Při vší úctě k soupeři jsme to tady měli zvládnout lépe, ale nezachovali jsme v koncovce chladnou hlavu. Porážka je pro mě po průběhu zápasu zklamání."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články