Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Holzer po výhře Baníku: Pletla se mi slova pokřiku, jak jsme ho dlouho nepoužili

Ostrava – Říká se, že kapitán by měl jít svému celku vždycky příkladem a ostravský Daniel Holzer tomuto pravidlu dostál naplno. Ve svých dvaceti letech premiérově dovedl na hřiště Baník s páskou na ruce a právě jeho branka se stala vítěznou v duelu se Zlínem. Ostravané nakonec zvítězili 3:0 a ukončili tak osmizápasovou sérii bez bodů. Hráči slezského celku na výhru čekali téměř pět měsíců, takže málem zapomněli slova vítězného pokřiku.

Daniel Holzer
zdroj: ČTK autor: Salajka Martin

"Neskutečný pocit jít si s klukama zařvat. Euforie, fakt super, už jsem spletl i slova pokřiku, jak ho teďka málo používáme," řekl ostravský záložník Daniel Holzer, jehož gól z deváté minuty měl vítězný punc.

Ostrava za osmnáct ligových kol teprve podruhé vyhrála. Navíc s týmem, jehož věkový průměr nebyl ani 21 let. Záložník Holzer si ve dvaceti letech dokonce poprvé v kariéře natáhl v áčku Baníku kapitánskou pásku.

"Obrovská čest mít pásku na ruce. Je to trochu závazek. Byl jsem i nervózní před zápasem, ale tím gólem to ze mě spadlo," řekl Holzer. Jeho trefou Baník sebevědomí soupeře dokonale rozhodil. Zlín osm minut kombinoval na útočné polovině, ale z první šance soupeře inkasoval. "Trefil jsem to šťastně, spadlo to za brankáře, který možná čekal, že to jde nad. Do poločasu to bylo 2:0, potom se to hraje dobře. Pojedeme teď sebevědomější na Slavii," řekl Holzer.

Ostrava porazila Zlín vzdor všem logickým předpokladům. S kádrem plným nezkušených mladíků, osmnáctiletým debutantem Chmielem v bráně a kompletně novou obrannou čtveřicí, kterou rozdrolily zranění i trest. "Obavy jsme z toho měli. Sehranost nebyla žádná, ale nevadilo to. Nevím, čím to bylo. Zlín možná držel balon, ale hrál po šestnáctku, naše čtyřka to zvládla fantasticky," řekl Holzer.

Baník po tragickém podzimu a vlně porážek jednou zase připomínal plnohodnotného účastníka nejvyšší fotbalové soutěže. Díky návratu ultras po ročním bojkotu kvůli neshodám s bývalým majitelem Petrem Šafarčíkem se navíc na vítkovický stadion poprvé dostavila i fotbalová atmosféra. Zatímco na podzim bylo slyšet, jak na sebe hráči pokřikují, tentokrát i díky příznivé akustice arény fanoušci chvílemi vytvářeli ohlušující kulisu.

"Fantazie, co předvedli. Hlásili, že bylo nějakých pět tisíc lidí. Vůbec si nedovedu představit, jak by to bylo, kdyby přišlo třeba deset tisíc. Hrálo se nám skvěle, strašně nás hnali. Hlavně kvůli fanouškům chceme doma sbírat body," řekl Holzer.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články