Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Holek si odbyl premiéru ve Spartě a hned jako kapitán

Praha – Hned dva přípravné duely v jeden den sehráli fotbalisté ligového lídra v tréninkovém centru na Strahově. Sparta nejdříve v prvním utkání zimní přípravy porazila druholigové střížkovské Bohemians Praha 2:1. Výhru zajistili letenským svými trefami Sionko se Zápotočným, za Bohemians snížil Macháček. V odpoledním duelu sparťané remizovali s dalším druholigovým celkem Sezimovým Ústím 2:2. Za domácí skórovali Kerič se Slepičkou, za hosty Nešický s Kavkou. 

Sparta nastoupila do každého utkání s odlišnou jedenáctkou. V prvním duelu si premiéru v dresu letenského týmu odbyl záložník Mario Holek, nová posila z ukrajinského Dněpropetrovsku, který nastoupil rovnou s kapitánskou páskou.

"To proto, abych dal víc peněz do klubové pokladny. Nebyla šance, abych tomu unikl, kluci mi pásku přikurtovali na ruku," líčil s úsměvem Holek, který odehrál celý zápas. Na premiéru ve Spartě si naopak musí počkat brankář Tomáš Vaclík, který přestoupil z Viktorie Žižkov. Na hřiště ho nepustila nemoc. Kvůli drobnému zranění chyběli i záložník Peter Grajciar a rekonvalescent Ondřej Kušnír. Jinak ale Sparťané nastoupili do prvního utkání se sestavou, která by se mohla významně blížit základní jedenáctce pro ligové zápasy. Trenér Martin Hašek vsadil znovu na rozestavení 4-2-3-1, s nímž Sparta nastupovala i v podzimní části ligy. Na hrotu nechyběl Kamerunec Kweuke, ani v jednom ze zápasů naopak nenastoupil Václav Kadlec.

Sparta měla proti aktuálně druhému týmu druhé ligy Bohemians Praha znatelnou převahu. Poprvé se po akci Krejčího trefil v 35. minutě Sionko, čtvrt hodiny před koncem se po rohu Matějovského prosadil hlavičkující Zápotočný. Bohemians odpověděli vzápětí, chybu beka Vidličky potrestal z bezprostřední blízkosti Macháček. 

Hlavně v prvním poločase na sparťanech byla znát chuť do hry, aktivním presinkem rychle získávali míč a drželi soupeře pod tlakem. Druhý poločas už tak povedený ze strany Sparty nebyl. "Na zápas jsme se těšili, i když podmínky nebyly úplně ideální. Hlavně hřiště připomínalo beton, na něčem podobném jsem už dlouho nehrál. Dobře, že se nikdo nezranil. Pokoušeli jsme se už o nějaké nové věci, na nějakých detailech ještě musíme zapracovat," uvedl obránce Jiří Jarošík.

Ve druhém utkání dostala ve sparťanském týmu šanci řada mladíků, v akci se představili i loňští vicemistři Evropy do 19 let Jakub Brabec s Adamem Jánošem. Sezimovo Ústí překvapivě po poločase vedlo, Sparta po přestávce i s trochou štěstí skóre otočila, ale nakonec po chybě brankáře Kamenára hosté vybojovali remízu. "Zdálo se mi, že parta z druhého zápasu se lépe přizpůsobila terénu než hráči z prvního utkání. Hráli svižně a agresivně, zvýšenou aktivitou jsme otočili skóre, ale pak zbytečně dostali druhý gól," zhodnotil druhý zápas kouč Hašek.

První trenér letenských si dosavadní průběh přípravy pochvaluje. Sparta po letech vynechala soustředění na horách a trénuje ve svém strahovském centru. "Jsme sice pořád na hřišti a s míčem, což se třeba týká i samotného rozcvičení. Děláme hodně herních cvičení, ale takové prvky jsme zařazovali už v minulosti," uvedl Hašek. "Občas jsem si připadal jako někde na soustředění ve Španělsku," pochvaloval si s úsměvem trenér Sparty dobré klimatické podmínky.

"Naše příprava má opravdu hlavu a patu. Děláme hodně cvičení na získání obratnosti a síly, nechybí ale ani normální běhání," hodnotí obránce Jiří Jarošík. "Trochu nezvyk je jenom to, že nás je pořád kolem třiceti lidí, což je hodně. Ale trenéři si s tím umějí poradit," řekl Jarošík. Trénink sparťanů zůstane podobný až do konce ledna, kdy tým zamíří na herní soustředění do Španělska. 

Je nám líto, video expirovalo.
Příprava fotbalové Sparty
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články