Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Nordic Walking Tour Praha

Holek o gólu Plzně: Vyčítám si to. Asi jsem tomu nějak mohl zabránit

Plzeň – Byl to on, kdo neuhlídal Michaela Krmenčíka, který zajistil výhru Plzně nad Spartou 1:0. Stoper Pražanů Mario Holek proto po utkání přiznal, že si celý moment vyčítá a měl reagovat lépe. Tým z Letné tak na svého rivala ztrácí v tabulce už sedm bodů, ale podle devětadvacetiletého hráče ještě nic není ztraceno.

Mario Holek ze Sparty (vlevo) se snaží zastavit plzeňského Michaela Krmenčíka
zdroj: ČTK autor: Chaloupka Miroslav

"Určitě si to vyčítám, asi se s tím dalo něco dělat. Asi jsem tomu nějak mohl zabránit, kdyby ten balon šel o kousíček víc od brány. Bohužel už se stalo a už to nevrátíme," řekl zklamaný Holek.

"Zpoza zad mi vyběhl útočník, na dlouhou nohu jsem tam nedosáhl. Ani gólman tam nedosáhl. Padlo to přesně mezi nás a Krmenčík to tam píchnul," doplnil devětadvacetiletý obránce.

Chyba před inkasovaným gólem podle něj nastala už v momentě, kdy jeho tým nechal nacentrovat domácího stopera Romana Hubníka. "Určitě, ale měli jsme tu situaci prostě ubránit. Za stavu 0:0 by to bylo hratelnější," konstatoval.

Je nám líto, video expirovalo.
Krmenčík: Byl to specifický zápas, za vítězství jsem moc rád

Zápas byl podle něj hodně vyrovnaný. "Na začátku jsme tam něco měli, škoda, že to tam nepadlo. Moc jsme toho neměli, ale Plzeň taky žádné šance neměla, bohužel kromě té gólové. Bylo to vyrovnané utkání, hodně rozkouskované, moře faulů. Prakticky jsme se nedostali do souvislejší hry. Dostali jsme jeden blbý gól a od toho se to odvíjelo," mrzelo Holka.

Jeho celek prohrál s Plzní už popáté za sebou a podle Holka už je to možná na psychice hráčů trochu poznat. "Je to možné. Oni hrají v klidu, věří si na nás. My to chceme zlomit a zatím se nám to nedaří," litoval bývalý hráč Dněpropetrovsku a Brna.

Sparta po 11 kolech ligy ztrácí na vedoucí dvojici tabulky Mladá Boleslav, Plzeň už sedm bodů, Holek však boj o titul nevzdává. "Liga je nahoře docela vyrovnaná, je tam teď Boleslav. Pro fanoušky je to určitě zajímavější, pro nás to znamená, že musíme máknout a zkusit ten náskok stáhnout. Zápasů je ještě hodně a nic nezatracujeme," prohlásil Holek.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články