Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Hoffenheim šokoval Bayern, Darida se trefil a Hertha slaví, Koubek dostal pět gólů

Vládce Bundesligy narazil na svém stadionu. Fotbalisté Bayernu v 7. kole podlehli Hoffenheimu 1:2. Borussia Dortmund má třetí třetí remízu za sebou - tentokrát s Freiburgem 2:2. Zato Hertha Berlín se rozjela a vyhrála už potřetí v řadě, k čemuž před 37 tisíci fanoušků na Olympijském stadionu přispěl gólem také záložník Vladimír Darida. Jeho tým porazil 3:1 Düsseldorf a po sedmi zápasech je v tabulce desátý. Hůř bude na tohle kolo vzpomínat český gólman Tomáš Koubek, který s Augsburgem prohrál 1:5 v Mönchengladbachu, jenž vede tabulku. 

Sport
zdroj: ČT4

Úvodní branku utkání viděli diváci v mnichovské Allianz Areně v 54. minutě, za hosty se prosadil Sargis Adamjan. Bayern vyrovnal v 73. minutě, kdy si na centr ze strany naskočil Robert Lewandowski. Polský útočník se trefil ve všech sedmi kolech bundesligového ročníku, celkem dal už v sezoně deset gólů.

Radost však domácím nevydržela dlouho: šest minut po Lewandowském odpověděl znovu Armén Adamjan a zařídil Hoffenheimu na stadionu lídra soutěže plný bodový zisk. Pavel Kadeřábek tomu přihlížel už z lavičky náhradníků, neboť byl v 62. minutě vystřídán.

Dortmund, který v Lize mistrů v týdnu vyhrál nad Slavií 2:0 v Praze, šel do vedení ve 20. minutě, po rohovém kopu pálil k tyči Axel Witsel. Za domácí sice dokázal v 55. minutě vyrovnat ranou z hranice pokutového území Gian-Luca Waldschmidt, dvanáct minut poté však vrátil Borussii vedení Ašraf Hakimí, dvacetiletý Maročan, který ve středu rozhodl utkání v Edenu. Remízu Freiburg vybojoval až minutu před koncem poté, co si Manuel Akanji vstřelil vlastní branku.

Hertha prohrávala po půlhodině hry po gólu z penalty, už po pěti minutách ale vyrovnal bosenský kapitán týmu Ibiševič. Krátce před přestávkou po Daridově centru do vápna poslal domácí celek do vedení Dilrosun a český reprezentant zpečetil skóre ve druhém poločasu.

Darida se poprvé v sezoně zapsal mezi střelce v 62. minutě. Po přihrávce Dodiho Lukebakia obstřelil po zemi brankáře Düsseldorfu a trefil se k tyči.

Mönchengladbach porazil doma 5:1 Augsburg a dostal se do vedení v tabulce. Český gólman Tomáš Koubek v brance hostů inkasoval třikrát už v úvodní čtvrthodině. Celé utkání v dresu poraženého týmu odehrál i záložník Jan Morávek. Koubka překonal už ve druhé minutě zblízka Zakaria. V osmé a 13. minutě přidal další dvě branky střelami na bližší tyč Patrick Herrmann. Borussia dala takhle rychle tři góly v bundesligovém zápase naposledy v roce 1981 v utkání s Uerdingenem.

Krátce před pauzou Koubek chyboval v rozehrávce, promáchl míč a nejlepší střelec Mönchengladbachu Alassane Pléa zvýšil na rozdíl čtyř branek. Po pauze oba celky vstřelily po jednom gólu. Mönchengladbach vede tabulku po více než osmi letech.

Gólman Jiří Pavlenka a obránce Theodor Gebre Selassie nastoupili za Brémy při remíze 2:2 ve Frankfurtu. Český reprezentační brankář nastoupil k 75. ligovému utkání v řadě, což je momentálně nejdelší série v celé bundeslize.

Werder šel do vedení v 27. minutě po dorážce Davyho Klaassena, domácí ale po přestávce vyrovnali. V 55. minutě po rohovém kopu se dostal k odraženému míči Sebastian Rode a krásnou ranou z dálky nedal Pavlenkovi šanci. V 88. minutě otočil utkání z dorážky André Silva, o tři minuty později ale znovu srovnal z penalty Milot Rashica.

Wolfsburg doma zdolal gólem Wouta Weghorsta 1:0 nováčka soutěže Union Berlín. "Vlci" se tak dostali na druhé místo před Bayern Mnichov, který v sobotu překvapivě podlehl na svém stadionu Hoffenheimu.

Schalke promrhalo možnost dostat se na první místo tabulky, neboť v utkání s předposledním Kolínem nad Rýnem ztratilo jednogólové vedení v nastaveném čase druhého poločasu a remizovalo 1:1. Domácí poslal na stadionu v Gelsenkirchenu do vedení Suat Serdar, vyrovnání zařídil kapitán bundesligového nováčka Jonas Hector.

Německá fotbalová liga - 7. kolo:

Hertha Berlín - Düsseldorf 3:1 (37. Ibiševič, 44. Dilrosun, 62. Darida - 32. Hennings z pen.), Bayern - Hoffenheim 1:2 (67. Lewandowski - 54. a 79. Adamjan), Freiburg - Dortmund 2:2 (55. Waldschmidt, 90. vlastní Akanji - 20. Witsel, 67. Hakimí), Leverkusen - Lipsko 1:1 (66. Volland - 78. Nkunku), Paderborn - Mohuč 1:2 (15. Zolinski - 8. Quaison, 32. Brosincki z pen.), Schalke - Kolín nad Rýnem 1:1 (72. Serdar - 90.+2 Hector), Mönchengladbach - Augsburg 5:1 (8. a 13. Herrmann, 2. Zakaria, 39. Pléa, 83. Embolo - 80. Niederlechner), Wolfsburg - Union Berlín 1:0 (69. Weghorst), Eintracht Frankfurt - Brémy 2:2 (55. Rode, 88. Silva - 27. Klaassen, 90.+1 Rashica z pen.).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články