Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Hoeness se pustil do Özila: Je slabinou Arsenalu, ve formě už dlouho nebyl

Po kontroverzní fotografii s tureckým prezidentem Recepem Tayyipem Erdoganem a fiasku Německa na mistrovství světa ukončil Mesut Özil reprezentační kariéru. Devětadvacetiletého záložníka Arsenalu následně tvrdě zkritizoval předseda Bayernu Mnichov Uli Hoeness. 

Sport
zdroj: ČT4

"Jsem rád, že tenhle nesmysl je konečně za námi," prohlásil Hoeness. "Özil hrál už několik let strašně, naposledy byl ve formě před mistrovstvím světa v roce 2014. A teď se rozhodl mizerné výkony schovat za fotku," přidal šestašedesátiletý funkcionář.

"Vždycky, když jsme hráli proti Arsenalu, jsme se zaměřili na něj, protože jsme věděli, že on je soupeřova slabina," pokračoval Hoeness. "Ale jeho 35 milionům fanoušků na sociálních sítích, kteří ve skutečnosti neexistují, stačí, když jednou přesně odcentruje, a hned říkají, jak hrál fantasticky," prohlásil.

Kreativní středopolař oznámil konec v národním týmu v neděli, kdy se také poprvé vyjádřil ke snímku s Erdoganem. S tureckým vůdcem se setkal i další hráč s tureckými kořeny Ilkay Gündogan a darovali mu své dresy.

Oba za to sklidili tvrdou kritiku a aféra se podle spekulací mohla podepsat i na nesouladu v německém týmu na mistrovství světa v Rusku, kde obhájci titulu vyhořeli a skončili už v základní skupině. Özil se naopak hájil tím, že štvavou atmosféru rozpoutal mimo jiné šéf svazu Reinhard Grindel, jehož obvinil z rasismu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články