Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Hned dva německo-španělské souboje nabízí Evropská liga

Praha - Do čtvrtfinálové fáze se po Lize mistrů propracovala také Evropská liga. Ve dvou utkáních dojde na konfrontaci německého a španělského fotbalu. Přemožitel Manchesteru United Athletic Bilbao nastoupí na půdě Schalke 04 a předloňský vítěz Atlético Madrid přivítá Hannover. Přímý přenos zápasu Schalke 04 - Athletic Bilbao sledujte živě od 20:50 na ČT4 a www.sportzive.cz.

Fotbalisté Atlética Bilbao
zdroj: ISIFA

Schalke, které ve 2. kole vyřadilo Plzeň, doma v této sezoně Evropské ligy ještě neprohrálo a kromě remízy s kyperskou Larnakou v Gelsenkirchenu zatím pětkrát zvítězilo. Třetí tým Bundesligy se před zápase řídil také osobními zkušenostmi a radami španělského útočníka Raúla, někdejší hvězdy Realu Madrid.

"Řekl nám o Bilbau docela dost, takže víme, že máme před sebou hodně těžké práce. Zároveň se můžeme těšit na skvělý zápas. Když se dostanete mezi nejlepších osm, tak chcete jít ještě dál," uvedl obránce Schalke Christian Fuchs.

Domácí budou vedle Raúla spoléhat především na nizozemského kanonýra Klaase-Jana Huntelaara, který se díky hattricku z minulého kola proti Twente vyšvihl s devíti góly do čela tabulky střelců. Bilbao po výhře nad United ve španělské lize tápe, prohrálo dvě z posledních tři utkání a propadlo se až na jedenáctou příčku tabulky.

Klaas-Jan Huntelaar
zdroj: AP

V domácí soutěži se příliš nedaří ani osmému Atlétiku, které v minulém kole dokonce podlehlo poslední Zaragoze. V Evropské lize však madridský tým vyhrál sedmkrát v řadě a doma proti Hannoveru by výbornou sérii rád prodloužil.

"Vyzývám všechny fanoušky, aby zaplnili stadion a podpořili nás. Chceme uspět v tomhle dvojzápase a postoupit až do finále. Proto musíme ve čtvrtek začít výhrou," prohlásil obránce Juanfran. Pokud Atlético vstřelí německému celku gól, bude to jeho jubilejní 400. branka v evropských soutěžích.

Třetího španělského zástupce Valencii čeká po osmifinálovém vyřazení PSV Eindhovenu další soupeř z Nizozemska. Svěřenci trenéra Unaie Emeryho začínají na půdě ligového lídra AZ Alkmaaru a může je těšit fakt, že v dosavadních deseti duelech s nizozemským protivníkem ještě neprohráli.

Valencie by ráda napravila poslední ligovou porážku s Getafe. "Chceme se vrátit na vítěznou vlnu, takže tento zápas bereme jako finále. AZ jsou jako tým lepší než PSV Eindhoven, hrají víc kolektivně a jsou i mnohem více konsolidovaní. Přesto si myslím, že jsme favority," řekl obránce Valencie a nizozemský reprezentant Hedwiges Maduro.

Program úvodních čtvrtfinále fotbalové Evropské ligy (začátky ve 21:05):

Alkmaar - Valencie, Schalke - Bilbao (ČT4), Sporting Lisabon - Metalist Charkov, Atlético Madrid - Hannover.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články