Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Hložek za Schickem? Hvězda Sparty má nakročeno do Leverkusenu

Že po sezoně změní působiště, se bralo jako jasná záležitost. Nyní už je i téměř jisté, kam to v případě Adama Hložka nakonec bude. Devatenáctiletý velký talent Sparty a českého fotbalu je podle německých médií domluvený na přestupu za Patrikem Schickem do německého Leverkusenu. K dotažení přestupu má nyní chybět zdravotní prohlídka.

Ve spojitosti s Hložkem se již dlouhodobě mluvilo o přestupu, ale mladík zůstával věrný Spartě. Tato sezona se však brala jako skutečně poslední v rudém dresu, což se nyní ukazuje, že byla pravda.

O hvězdu české ligy se zajímala celá řada klubů. V posledních dnech a týdnech se psalo o Arsenalu či Neapoli. Největší interes však dlouhodobě sálal z Německa, kde se zmiňovala kompletní špička včetně Bayernu Mnichov či Dortmundu. U nich ale letní angažování rodáka z Ivančic nemělo úplně nejvyšší prioritu.

Boj o Hložka tak podle webu německé televize Sport 1 vyhrál ten další v řadě – třetí tým poslední sezony Bundesligy Leverkusen, v jehož dresu září Patrik Schick. Bayer, jenž si v příštím ročníku zahraje Ligu mistrů, má za českého útočníka zaplatit 22 milionů eur (asi 540 milionů korun) a podepsat s ním smlouvu do roku 2027.

Známý novinář Fabrizio Romano, který je známý zákulisními informacemi z přestupů, zmiňuje částku nižší, a to 13 milionů eur. Ovšem s výraznými bonusy a také 30procentním podílem na dalším prodeji.

Hložek je považován za výjimečný talent českého fotbalu a navzdory nízkému věku byl tahounem Sparty. V nejvyšší soutěži debutoval už jako šestnáctiletý, celkem ve 105 ligových utkáních zaznamenal 34 gólů a 29 asistencí. V národním týmu si připsal 14 startů a jednu branku.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články