Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Branky, body, vteřiny

Hložek stvrdil výhru Leverkusenu nad Darmstadtem, Král nezabránil porážce Unionu

Prvním gólem v nové bundesligové sezoně uzavřel Adam Hložek účet na vysokém vítězství Leverkusenu 5:1 nad Darmstadtem, po němž je Bayer nadále stoprocentní. Na čele ho přece jen bodově dohnali obhájci titulu z Bayernu, kteří uspěli na půdě Mönchengladbachu 2:1 díky gólu Mathyse Tela z 87. minuty. Dvěma asistencemi k tomu přispěl Joshua Kimmich. Union Berlín naopak i s Alexem Králem v sestavě kousal porážku 0:3 s Lipskem a poprvé v sezoně zaváhal.

Adam Hložek
zdroj: Reuters

Hložek začal stejně jako v předchozích dvou utkáních na lavičce. Do hry přišel v 80. minutě místo Wirtze a po třech minutách upravil na konečných 5:1. Po Mbambově přihrávce z pravé strany levačkou trefil pohodlně odkrytou branku hostů. Pro bývalého sparťanského útočníka to byl šestý bundesligový gól v kariéře.

Dvěma trefami se na vítězství Leverkusenu podílel Nigerijec Boniface. Letní posila Bayeru skórovala dvakrát i v předchozím zápase v Mönchengladbachu. Brankář Matěj Kovář zůstal na lavičce Leverkusenu, útočník Patrik Schick se stále zotavuje po operaci třísel.

Mönchengladbach s Tomášem Čvančarou v základní sestavě proti Bayernu od začátku hrozil ze standardních situací. V 25. minutě Friedrich trefil břevno, ale chvíli nato již Itakura po rohu hlavou usměrnil míč za záda brankáře Ulreicha. Úřadující mistr vyrovnal v druhém poločase zásluhou Saného. Vzápětí Čvančara přepustil místo na hřišti zbrusu nové posile Siebatcheuovi. V 70. minutě ještě brankář Borussie Nicolas Gnabryho hlavičku vytěsnil mimo tři tyče, ale na Telův pokus hlavou byl tři minuty před koncem řádné hrací doby už krátký.

Poprvé vyšel v Bundeslize střelecky naprázdno kanonýr Kane, který dal v předchozích dvou zápasech tři branky. Bayern porazil Mönchengladbach po pěti zápasech a v Borussia-Parku zvítězil po více než čtyřech letech. Obhájci titulu udrželi stoprocentní bilanci a po reprezentační přestávce se utkají s vedoucím Leverkusenem.

Werder s Jiřím Pavlenkou v brance si připsal první body v sezoně po hladké výhře nad Mohučí. Na 4:0 uzavřel skóre střídající Njinmah, který svůj debut v dresu Brém ozdobil navíc i asistencí na Bittencourtův gól. Brémy se výborně vyrovnaly s odchodem kanonýra Füllkruga, nejlepší střelec uplynulého ročníku Bundesligy přestoupil v týdnu do Dortmundu.

Hoffenheim porazil 3:1 dosud stoprocentní Wolfsburg, za který odehrál 82 minut Václav Černý. Pavel Kadeřábek domácím chyběl vinou svalového zranění. Stuttgart deklasoval Freiburg 5:0, dvěma góly se o to přičinili Guirassy a Führich. Pro Stuttgart to byla už druhá pětigólová výhra v ročníku, který zahájil vítězstvím 5:0 nad Bochumí. Následně podlehl 1:5 v Lipsku.

Král nezabránil porážce Unionu Berlín s Lipskem

Vítězný gól Lipska vstřelil v Berlíně v 51. minutě výstavní ránou z hranice vápna Simons. Host z Paris St. Germain navázal na trefu z minulého kola proti Stuttgartu (5:1). Snahu o vyrovnání Unionu zkomplikoval v 64. minutě Volland, který po ostrém "šlapáku" na Simakana dostal červenou kartu.

V závěru navíc přidal první dva zásahy v novém dresu slovinský útočník Šeško. Obě mužstva mají aktuálně na kontě šest bodů.

Německá fotbalová liga – 3. kolo:

Dortmund – Heidenheim 2:2 (7. Brandt, 15. Can z pen. – 61. Dinkci, 82. Kleindienst z pen.), Augsburg – Bochum 2:2 (35. Beljo, 62. Demirovič – 45.+3 a 64. Asano), Brémy – Mohuč 4:0 (4. Duksch z pen., 54. Stage, 82. Bittencourt, 84. Njinmah), Hoffenheim – Wolfsburg 3:1 (45.+2 Brooks, 60. Beier, 74. Skov – 36. Tomás), Leverkusen – Darmstadt 5:1 (21. a 61. Boniface, 49. Palacios, 68. Hofmann, 83. Hložek – 25. Vilhelmsson), Stuttgart – Freiburg 5:0 (8. a 62. Führich, 17. a 19. Guirassy, 75. Millot), Mönchengladbach – Bayern Mnichov 1:2 (30. Itakura – 58. Sané, 87. Tel), Eintracht Frankfurt – Kolín nad Rýnem 1:1 (87. Nkounkou – 43. Kainz z pen.), Union Berlín – Lipsko 0:3 (85. a 87. Šeško, 51. Simons).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články