Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Euro Hockey Tour mužů 2023/2024

Hložek: Sráží nás produktivita. Bod po takovém průběhu ale musíme brát

Sparta v prvních třech kolech ligové sezony už dvakrát ztratila a získala jen čtyři body. Podle Adama Hložka za to může především nízká úspěšnost Letenských v koncovce. Pražané pouze remizovali v dohrávce na stadionu nováčka Českých Budějovic 2:2 poté, co dotáhli dvoubrankové manko. Hložek je přesvědčen, že kdyby mu rozhodčí v závěru první půle uznali gól, zápas by vypadal úplně jinak.

Adam Hložek v souboji s obránci Českých Budějovic
zdroj: ČTK autor: Václav Pancer

"Trápí nás proměňování šancí, myslím si, že jsme jich dneska měli dost. Těžko říct, jestli po průběhu zápasu je pro nás bod dobrý. V závěru jsme zápas hodně zdramatizovali, vyrovnali jsme na 2:2, takže z průběhu zápasu musíme brát aspoň ten bod," řekl Hložek.

Sedmnáctiletý záložník měl sám na konci prvního poločasu velkou šanci na srovnání na 1:1. Po skrumáži před českobudějovickou brankou nejspíš protlačil míč za čáru, ale rozhodčí Karel Hrubeš po zhlédnutí videozáznamu posoudil celou situaci jako faul na domácího gólmana.

"Ani pořádně nevím, co to nakonec bylo. Asi šlo o faul na brankáře, neviděl jsem to, musím se na to ještě podívat. Škoda, že nám ten gól neuznali. Myslím, že by to byl úplně jiný zápas. Ale co už," konstatoval jeden z největších talentů českého fotbalu.

Utkání České Budějovice - Sparta
zdroj: ČTK autor: Václav Pancer

Hložek litoval, že Sparta stejně jako při úvodní domácí prohře 0:2 se Slováckem nezvládla začátek utkání.

"Hrozně brzy jsme dostali gól. Jako Sparta na to musíme umět zareagovat, a ne, že dáme soupeři ještě další šance. Nemůže se opakovat, že zase prohráváme 0:2 a zase něco dotahujeme," zlobil se Hložek.

"Šli jsme do druhé půle s tím, že už nemáme co ztratit. Buď to prohrajeme, nebo to prostě otočíme a ukážeme sílu našeho týmu. Skoro se nám to povedlo, dali jsme na 2:2. Škoda těch šancí," dodal Hložek.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články