Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EURO 2024 Německo

Hložek o nízké minutáži v Leverkusenu: Bohužel nemohu nic říct, vyhrává se

V letošní bundesligové sezoně nenastoupil Adam Hložek ani jednou v základní sestavě Leverkusenu. Na trávník se v dresu lídra německé nejvyšší soutěže dostává jen v pohárech. S menším vytížením se ale pere a snaží se během tréninků pracovat tak, aby dostával více šancí. Před duelem kvalifikace mistrovství Evropy v Polsku doplnil, že jedním z klíčů k úspěchu bude uhlídat Roberta Lewandowského. Přímý přenos utkání Polsko – Česko sledujte v pátek od 20:15 na ČT sport.

Hvězdný forvard Lewandowski Polákům v říjnu kvůli zranění scházel, na listopadový program se však do reprezentace vrátil. Kanonýr FC Barcelona dal za národní tým 81 branek ve 144 zápasech a je suverénně nejlepším střelcem své země.

"Vnímám ho jako jednoho z nejlepších útočníků na světě. Myslím, že to prokazuje každým rokem, kdy vždy střílí dvacet a více gólů. Pro nás bude hrozně důležité se na něj připravit a zabránit mu v tom, aby góly vstřelil," uvedl Hložek před odletem týmu do Varšavy.

Český výběr drží před závěrečnými duely kvalifikační skupiny postupové druhé místo za vedoucí Albánií a účast na šampionátu v příštím roce v Německu si může definitivně zajistit už v pátek. Potřebuje ale zvítězit ve Varšavě a zároveň doufat, že Moldavsko doma neporazí Albánce. Bez ohledu na zbylé výsledky by národní mužstvo poslala na závěrečný turnaj výhra v posledním střetnutí skupiny doma s Moldavskem.

"Do Polska si jedeme pro tři body. Víme, jak jsou karty rozdané. Teď nás čekají dvě důležitá utkání, kterými to můžeme zakončit a udělat poslední krok na Euro," pokračoval Hložek.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Česko – Polsko

V prvním vzájemném duelu ve skupině Češi v březnu na úvod skupiny porazili Polsko 3:1 poté, co už ve 3. minutě vedli 2:0.

"Určitě se z toho zápasu dá něco vzít. Víme, že je to skvělý tým, výborní hráči ze skvělých klubů. Také víme, že změnili trenéra. Taktika z jejich strany bude možná jiná. Je na našem realizačním týmu, aby nás na to připravil. A pak je to na nás, na hráčích, abychom podali co nejlepší výkon," zdůraznil sparťanský odchovanec.

K tomu by měli pomoci týmu Jaroslava Šilhavého čeští fanoušci, kteří míří na zápas v sousední zemi v hojném počtu. "Je to pro nás výhoda, že tam bude tolik fanoušků. My se pokusíme jim tu důvěru splatit a v Polsku zvítězit, nebo aspoň bodovat," dodal Hložek.

"Minutáž pro mě není ideální"

V úvodu sezony se pere s nižším vytížením v klubu. V dosavadních jedenácti kolech německé ligy nenastoupil za Leverkusen, neporaženého lídra soutěže, ani jednou v základní sestavě. Šanci od úvodního hvizdu dostal pouze v domácím poháru a Evropské lize.

"Jsme 17 (soutěžních) zápasů neporaženi, daří se nám. Vím, že minutáž pro mě není ideální. Je to pro mě v tomhle těžké. Bohužel nemohu nic říct, protože se vyhrává a výsledky přicházejí," konstatoval Hložek.

"Samozřejmě se snažím chovat profesionálně a pracovat na tréninku, abych dostával minutáž aspoň v těch pohárech," dodal Hložek.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články