Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Hloušek ukončil hostování ve Slavii, jedná s Norimberkem

Praha – Fotbalista Adam Hloušek v jarní části už nebude oblékat dres pražské Slavie. Člen širšího kádru reprezentace se dnes s vršovickým klubem dohodl na předčasném ukončení hostování, které mělo vypršet až na konci ročníku. Další kroky třiadvacetiletého záložníka by mohly mířit do německého Norimberku.

Adam Hloušek
zdroj: ISIFA/VLP autor: Martin Divíšek

Aktuálně patnáctý tým bundesligové tabulky, ve kterém již působí český útočník Tomáš Pekhart, svůj zájem o Hlouškovy služby avizoval už v minulém týdnu. Jednání s německým klubem dnes potvrdil i hráčův agent Pavel Paska. "Jednáme o možném působení v Norimberku, ale zatím nic není definitivní," uvedl.

Hloušek se na konci července vrátil do Slavie z jiného německého celku Kaiserslauternu, kde se mu v minulé jarní části dařilo, ale klub na něj nedokázal uplatnit finanční podmínky opce. Proto zamířil v letní přestávce dočasně zpět do mateřského Jablonce, který ho znovu získal na základě dohody mezi kluby z loňské zimy. Poté odešel na roční hostování do Edenu, to ale v polovině sezony předčasně skončí.

"Na dobu strávenou ve Slavii budu samozřejmě vždycky vzpomínat jen v dobrém, mám to tady rád. Fanouškům bych chtěl poděkovat za podporu, kterou Slavii vyjadřovali i v dobách, kdy se nám zrovna příliš nedařilo. Věřím, že se Slavia brzy vrátí na ty přední příčky, kam patří," uvedl pro klubový web Hloušek. Ve Slavii působil i od léta 2009 po svém prvním příchodu z Jablonce. V lize odehrál Hloušek 84 zápasů, ve kterých dal osm branek. Na kontě má pět reprezentačních startů.

Na Hlouškovo místo by mohl do Slavie přijít ruský záložník Nika Pilijev. Dvacetiletý středopolař CSKA Moskva, který nejraději hraje na levé straně, zaujal v Edenu během týdenních testů na konci listopadu a Pražané by ho rádi získali pro jarní sezonu na hostování. Jeho příchod ale zatím ještě není dotažen. "Mezi kluby probíhají jednání ohledně hráčova případného působení ve Slavii. CSKA obdržel naši nabídku, ale zatím od ruského klubu nemáme stanovisko," řekla tisková mluvčí Slavie Soňa Nouzáková.  

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články