Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Hloušek si opět přetrhl kolenní vaz, příští týden jde na operaci

Norimberk (Německo) - Český fotbalista Adam Hloušek z Norimberku má po dvou letech opět přetržený přední zkřížený vaz v levém koleně a příští týden půjde na operaci. Oznámil to dnes jeho zaměstnavatel po důkladném vyšetření v nemocnici. V roce 2010 Hloušek po tomto zranění nehrál osm měsíců. Naopak zranění kotníku obránce Romana Hubníka, kvůli kterému fotbalista Herthy Berlín nedohrál sobotní bundesligový zápas s Wolfsburgem, není vážné.

Adam Hloušek
zdroj: ISIFA/VLP autor: Martin Divíšek

Třiadvacetiletý Hloušek se zranil v sobotním bundesligovém duelu proti Bayernu Mnichov, z něhož musel odstoupit v poločase. Už bezprostředně po zápase uvedl trenér Norimberku Dieter Hecking, že Hloušek si už v této sezoně nezahraje, a v nemocnici očekávanou diagnózu potvrdili.

Pětinásobný český reprezentant má přetržený přední zkřížený vaz, což je totožné zranění, jaké utrpěl před dvěma lety ještě v barvách Slavie. K tomu má ještě poškozený vnitřní meniskus. Podle oficiálního webu Norimberku se Hloušek podrobí operaci stejně jako před dvěma lety v Augsburgu. Zákrok by měl provést tamní specialista na kolena Ulrich Boenisch. "Adamovo zranění nás velmi zasáhlo. Přejeme mu hodně síly při rehabilitaci, má naši podporu," uvedl norimberský trenér Hecking, jenž Hlouška využil ve všech dosavadních jarních zápasech.

Turnovský rodák Hloušek přestoupil do Norimberku v lednu z Jablonce a podepsal smlouvu na tři a půl roku. Na podzim hostoval ve Slavii, kam byl ze severu Čech zapůjčen po jarním hostování v Kaiserslauternu. V mateřském Jablonci hrál Hloušek do roku 2009, poté strávil rok a půl ve Slavii.

Hubník by měl stihnout příští zápas

Hubník by měl bez potíží stihnout nejbližší utkání proti Mönchengladbachu o příštím víkendu. "Vyšetření nic vážného neodhalilo, má jen menší výron. A ten do sobotního zápasu s Glabachem vyléčíme," uvedl klubový lékař Gerd Schleicher. Duel na hřišti Mönchengladbachu čeká Herthu příští sobotu.

Sedmadvacetiletý Hubník se zranil po necelé hodině hry v souboji s útočníkem Wolfsburgu Mariem Mandžukičem. Reprezentační stoper poté zkusil pokračovat v utkání, nakonec ale v 62. minutě kvůli poranění pravého kotníku střídal. Hertha bez českého obránce prohrála 1:4 a v tabulce jí po 28 kolech patří se ziskem 26 bodů předposlední sedmnácté místo. Na příčky zajišťující udržení v soutěži ztrácí berlínský klub čtyři body.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články