Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Hloušek před návratem do reprezentace: Mohu hrát beka i útočníka

Praha/Norimberk - Záložník Norimberku Adam Hloušek měl velkou radost z první pozvánky do národního týmu po třech letech. Pětadvacetiletý fotbalista nečekal, že by dostal šanci hned v premiérové nominaci nového trenéra Pavla Vrby, a v reprezentaci by si prý troufl i na kraj obrany nebo do útoku.

Adam Hloušek v dresu Norimberku (vpravo)
zdroj: ČTK/AP autor: Daniel Maurer

"Určitě to byla velká radost po tom všem. Když přijde pozvánka do reprezentace, vždycky to strašně potěší a mě ještě víc," řekl  Hloušek, který se v této sezoně vrátil k fotbalu po dvou operacích zkříženého vazu v levém koleně a dlouhé rekonvalescenci.

Příliš neřešil, zda se může dostat do výběru pro první přípravu roku s Norskem (5. března), i když o tom po nedávné návštěvě kouče Vrby v Norimberku trochu přemýšlel. "V tu chvíli, co se změnil trenér a za všemi začal jezdit, jsem mohl čekat, že to možná někdy přijde. Ale bylo to jen na mně, zápas v Augsburgu (za přítomnosti Vrby) mi docela vyšel a určitě tam proběhly nějaké myšlenky, že by to mohlo vyjít. Ale nějak jsem si z toho nedělal velkou hlavu," přiznal Hloušek.

Vrba na nominační tiskové konferenci poznamenal, že krajního záložníka může využít i na levé straně obrany. "Já jsem před tím zraněním hrál celou dobu na levém beku a i teď tam mám určité defenzivní úkoly, když se na tu pozici dostanu. Na každém postu si člověk může vzít něco dobrého. Určitě by mi nedělalo problém hrát na beku a těšilo by mě to," uvedl Hloušek, jenž by se nebál ani do útoku. "Patnáct let jsem hrál jenom v útoku, když jsem byl úplně ta špička vepředu. Určitě bych se rád vrátil i k tomuhle," doplnil s úsměvem pětinásobný reprezentant.

Při svém posledním startu za národní tým odehrál v březnu 2011 proti Lichtenštejnsku přes půl hodiny. Nyní nemá žádné přání ohledně času na hřišti. "O tom jsem vůbec nepřemýšlel. Pro mě je důležité, že jsem konečně naplno zpátky ve fotbale po týmové stránce i teď v reprezentaci. Jsem rád, že tam znovu jsem, a potom je už na trenérovi, co s tím v zápase s Norskem udělá," konstatoval Hloušek.

Při nabitém programu v bavorském klubu ještě ani neměl čas přečíst a odpovědět na všechny gratulace. "Dneska jsme měli dva tréninky, takže jsem ještě nestihl moc zkontrolovat mobil, ale je toho tam dost, takže si to musím všechno přečíst," prozradil s úsměvem bývalý hráč Jablonce, Slavie Praha nebo Kaiserslauternu.

Čeští spoluhráči v Norimberku Tomáš Pekhart a Ondřej Petrák mu prý místo v reprezentačním A-týmu nezáviděli. "Co jsem slyšel, tak Ondra je v jednadvacítce a Peky to teď měl těžké s tím, že nehrál. Určitě by mu to také udělalo radost, ale my se nějak mezi sebou nehecujeme, spíš si to navzájem přejeme. On tady musí hlavně pravidelně hrát, pak se nebojím, že by tu pozvánku nedostal," dodal Hloušek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články