Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Hlavní ofenzivní eso při absenci Schicka? Tohle si nepřipouštím, prohlásil Hložek

Semifinále play-off o mistrovství světa ve Švédsku považuje Adam Hložek za jeden z nejdůležitějších zápasů v dosavadní kariéře. Devatenáctiletý sparťanský ofenzivní univerzál je přesvědčen, že český tým má na to postoupit, přestože mu bude chybět řada opor včetně klíčového útočníka Patrika Schicka. Přímý přenos utkání sledujte ve čtvrtek od 20:25 na ČT sport a webu ctsport.cz.

"Všichni víme, jak je ten zápas důležitý, i pro mě. Vnímám ho jako jeden z nejdůležitějších v mé kariéře," řekl Hložek. V případě postupu přes Švédsko čeká národní tým finále play-off o šampionát v Kataru proti Polsku.

Českému celku bude kvůli zranění scházet kompletní obranné kvarteto z loňského mistrovství Evropy i nejlepší střelec Schick. "Víme, že mu to tam teď padalo, dával hodně gólů i v reprezentaci. Určitě bude hodně chybět. Teď bude na nás, abychom ho nějak nahradili," uvedl Hložek. "Víme, že těch absencí máme dost. Samozřejmě nám schází důležití hráči, ale myslím, že máme dostatečně kvalitní mužstvo na to uspět," dodal Hložek.

Při Schickově absenci je jednou z variant na hrot útoku, byť pravděpodobnější je, že nastoupí v záloze. "Určování pozic je na trenérovi. Myslím, že zvolí takovou taktiku, aby to bylo pro nás co nejlepší a zápas jsme zvládli," poznamenal Hložek.

Vzhledem k Schickově absenci na něj bude tým v ofenzivě o to více spoléhat. "Já si tohle asi nepřipouštím. Jako každý zápas se budu snažit podat maximální výkon, abych pomohl týmu. Uvidíme, na co to bude stačit," konstatoval Hložek, který zatím za reprezentační "áčko" ve dvanácti duelech zaznamenal jediný gól.

Švédové jsou před semifinále mírným favoritem. "Švédsko má fantastický tým jak dozadu, tak dopředu. Pro mě je asi jeden z nejlepších hráčů (záložník Emil) Forsberg. Ale na videu jsme viděli i to, že mají nějaká okénka, která budeme chtít využít," upozornil Hložek, který se těší na vyprodanou arénu. "Jsem nadšený, že bude plný stadion. Po té covidové situaci, jak byly stadiony poloprázdné nebo prázdné, se na to moc těšíme," dodal.

Je nám líto, video expirovalo.
Chaluš: Švédové věří, že postoupí
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články