Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Hlavička á la Drogba. "I já bych jednou rád skóroval ve finále Ligy mistrů," řekl Barák

V pondělní dohrávce 22. kola italské nejvyšší soutěže rozhodl Antonín Barák gólem o vítězství Hellasu Verona nad Parmou 2:1. Jeho trefa mu mimo jiné připomněla branku legendárního Didiera Drogby z finále Champions League v roce 2012. Český reprezentační záložník si po závěrečném hvizdu pochvaloval zatím povedenou sezonu Serie A, ve které se s pěti trefami dělí o pozici nejlepšího týmového střelce.

Antonín Barák z Verony střílí gól v utkání Serie A
zdroj: AP autor: Paola Garbuio

Barák rozhodl pondělní zápas v 61. minutě. Na přední tyči si naběhl na rohový kop a přesnou hlavičkou poslal míč pod břevno. Podobný gól dal v roce 2012 ve finále Ligy mistrů Drogba, který tenkrát proti Bayernu Mnichov v závěru srovnal na 1:1. Chelsea s českým brankářem Petrem Čechem následně zvítězila po penaltovém rozstřelu.

Rodákovi z Příbrami probleskl Drogbův gól ihned hlavou. "To byla první věc, která mě po něm napadla. Také bych jednou rád skóroval ve finále Ligy mistrů. Věřím, že můžu splnit určité cíle a budu se dál zlepšovat," prohlásil Barák v rozhovoru pro Sky Sport.

Je nám líto, video expirovalo.
Barák zařídil výhru Verony nad Parmou povedenou hlavičkou

Český záložník prožívá ve Veroně, kam v září přišel na hostování z Udine, povedený ročník. V 19 ligových zápasech si připsal 5 branek a spolu s Mattiou Zaccagnim je nejlepším týmovým střelcem. Hellas si pondělní výhrou upevnil deváté místo v tabulce a má výrazně blíže k pohárovým než sestupovým příčkám.

"Je to pro mě krásná sezona, daří se nám. Trenér nám dává ve středu hřiště a ve hře dopředu hodně volnosti. Užíváme si fotbal, snažíme se jím bavit a dávat góly," pochvaloval si Barák.

"Jsem šťastný, když se týmu daří, mám radost také z toho, jak trénujeme během týdne. Máme super partu, v tom je naše síla," dodal bývalý hráč Slavie Praha.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články