Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Higuaín zařídil vítězství Juventusu, Krejčí výrazně pomohl Boloni

Turín – Nejdražší fotbalista v historii italské ligy, argentinský kanonýr Gonzalo Higuaín, opět ukázal, jak skvělým zakončovatelem je. Ve třetím kole Serie A pomohl Juventusu dvěma přesnými zásahy k vítězství 3:1 nad Sassuolem. Úřadující šampioni z Turína si tak i nadále drží stoprocentní bilanci. Neapol zvítězila na hřišti Palerma 3:0 a rovněž zůstává neporažena. Slibný start prožívá také Bologna, která vyhrála i druhý domácí zápas. Tentokrát 2:1 proti Cagliari.

Higuaín střílí gól do sítě Sassuola
zdroj: REUTERS autor: Giorgio Perottino

Higuaín potvrzuje, že z formy, kterou oplýval v průběhu minulé sezony, kdy zaznamenal 36 ligových branek, nic neztratil. Během prvních deseti minut dvakrát překonal gólmana Sassuola Consigliho, zejména druhá trefa z voleje stála za to.

Dařilo se také další letní posile Juventusu. Bosenský středopolař Miralem Pjanič při svém debutu po příchodu z AS Řím rovněž skóroval. Ve 27. minutě uklidil do branky Dybalovu střelu.

Za hosty ještě v prvním poločase šťastně snížil Antei, po změně stran si však "Stará dáma" bez větších problémů pohlídala tříbodový zisk. Na domácím hřišti vyhrála 18. ligové utkání v řadě.

Callejon sestřelil Palermo

První poločas duelu Palermo–Neapol nebyl příliš atraktivní, po změně stran ale hosté potvrdili roli favorita a dvěma slepenými góly rozhodli o svém vítězství. Nejprve se po Ghúlamově centru prosadil Hamšík, který se do sítě Palerma trefil v Serii A už osmkrát, což se slovenskému reprezentantovi proti nikomu jinému nepovedlo.

O několik minut později zužitkoval Insigneho nadýchaný centr nedůsledně hlídaný Callejón. Španělský forvard navíc o čtvrt hodiny později přidal po Zielinského přihrávce druhý gól v zápase. Neapoli se povedlo v šesti z posledních osmi soutěžních zápasů s Palermem udržet čisté konto.

Krejčí asistoval a Boloňa doma opět vyhrála 

Boloňa byla v prvních desítkách minut jednoznačně aktivnějším týmem. Cagliari několikrát podržel veterán Storari, na Verdiho přímý kop z 23. minuty však dosáhnout nemohl. Devět minut po přestávce běžel Krejčí sám na hostujícího brankáře, Storari proti němu vyběhl a nevybíravě jej zasáhl, za což si vysloužil červenou kartu. 

V 67. minutě nacentroval český reprezentant od rohového praporku na kanonýra Destra, ale střídající gólman Rafael svůj tým podržel. O chvíli později už si odchovanec pražské Sparty gólovou asistenci přece jen připsal, když utekl dvojici obránců a předložil míč před branku střídajícímu Di Francescovi.

V závěru zkorigoval stav z přímého kopu portugalský reprezentant Alves, který do Cagliari přišel před sezonou z Fenerbahce.

Střídajíci Totti režíroval obrat 

Jubilejní 250. zápas trenéra Luciana Spallettiho na lavičce AS Řím proti Sampdorii Janov začal pro domácí tým dobře. V osmé minutě našel Perotti nadýchaným centrem Salaha, který přesnou hlavičkou otevřel skóre. 

Hosté však ještě před odchodem do kabin stav otočili. Nejprve se po Reginiho pasu střelou z první prosadil Muriel, obrat pak dokonal nedůsledně hlídaný Quagliarella. Tentýž hráč mohl přidat i další branku, tentokrát jej ovšem vychytal domácí brankář Szczesny.

Francesco Totti slaví vstřelenou branku s fanoušky
zdroj: ISIFA/AFP autor: ANDREAS SOLARO

Po přestávce, trvající osmdesát minut kvůli silnému dešti, poslal Spalletti na hřiště Džeka s Tottim, který tak zasáhl už do 25. sezony v italské nejvyšší soutěži a vyrovnal rekord obránce Paola Maldiniho.

Střídání vyšlo domácímu lodivodovi na výbornou. Po čtvrthodině poslal Totti míč za obranu Džekovi, jenž chladnokrevně vyrovnal. Bosenský útočník následně několik šancí zahodil, ale v poslední minutě vybojoval penaltu. Zodpovědnost na sebe vzal zkušený Totti, který se během posledních osmi zápasů, k nimž nastoupil, podílel na stejném počtu branek: pět dal a na tři přihrál.

Hartovi debut nevyšel, AC Milán přenechal na San Siru všechny body Udine

Joe Hart se stal prvním anglickým brankářem, který nastoupil k zápasu Serie A. Premiéra v dresu FC Turín se mu však příliš nepovedla.

Jeho nový tým sice vedl v Bergamu po zásahu Falquého, o chvíli později ale anglický reprezentační gólman dostatečně nevyrazil centrovaný balon, posunul jej pouze k Masiellovi, který pohotově zakončil do odkryté branky. Obrat Bergamo dovršilo v 82. minutě, kdy pokutový kop proměnil devatenáctiletý talent Kessié.

AC Milán podlehl Udine po brance Perici z 88. minuty 0:1. Římské Lazio remizovalo na hřišti Chieva Verona 1:1. 

Inter otočil v závěru dvěma brankami Icardiho

V zápase Pescara - Inter se první šance zrodily až v závěru poločasu. Domácí dvakrát podržel zkušený gólman Bizzarri při Banegově střele a Candrevově dorážce, na druhé straně Verre nastřelil břevno. Inter se v prvních třech kolech nedokázal gólově prosadit v první pětačtyřicetiminutovce.

Hned po přestávce po Candrevově centru zakončil Icardi těsně vedle, na druhé straně zneškodnil gólman Handanovič pokus Memushaje. Inter se následně ocitl v dalších nadějných situacích, v 63. minutě ale domácí Zampano nacentroval do vápna přesně na Bahebecka a ten po čtyřech minutách na hřišti otevřel skóre. Francouzský útočník vstřelil první gól za Pescaru, v níž hostuje z Paris St. Germain. 

Od dvoubrankové ztráty vzápětí několikrát zachránil hosty Handanovič. V 77. minutě už se dočkali hosté, po Banegově centru se hlavou trefil Icardi. Následně se znovu zaskvěl slovinský gólman Interu proti Bahebeckově pokusu.

Výsledky 3. kola italské fotbalové ligy:

Juventus Turín - Sassuolo 3:1 (5. a 10. Higuaín, 27. Pjanič - 33. Antei), Palermo - Neapol 0:3 (51. a 65. Callejón, 47. Hamšík), Boloňa - Cagliari 2:1 (23. Verdi, 74. Di Francesco - 83. Alves), Bergamo - FC Turín 2:1 (56. Masiello, 82. Kessié z pen. - 54. Falqué), Chievo - Lazio Řím 1:1 (52. Gamberini - 55. De Vrij), AS Řím - Sampdoria Janov 3:2 (8. Salah, 61. Džeko, 90.+2 Totti z pen. - 18. Muriel, 41. Quagliarella), Pescara - Inter Milán 1:2 (63. Bahebeck - 77. a 90.+1 Icardi).

Utkání FC Janov - Fiorentina bylo po 28 minutách za stavu 0:0 ukončeno a odloženo kvůli silnému dešti. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy