Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Higuaín se stal třetím nejdražším hráčem historie. Z Neapole ho koupil Juventus

Turín – Tabulka s nejdražšími přestupy historie se opět zahýbala. Na třetí místo se zařadil nově Gonzalo Higuín. Argentinský útočník přestoupil v rámci italské ligy z Neapole do Juventusu Turin, který za něj zaplatil 90 milionů eur, tedy 2,4 miliardy korun. Osmadvacetiletý hráč byl v minulé sezoně s 36 góly králem střelců Serie A a pomohl svému celku k titulu vicemistra právě za Juventusem.

Slavící Gonzalo Higuaín
zdroj: ČTK/AP autor: Franco Castano\'

Higuaín měl v Neapoli kontrakt ještě na dva roky, z něhož ho Juventus za astronomickou částku, která je nejvyšší v historii italské kopané, vykoupil.

Dražší byli v minulosti pouze Gareth Bale a Cristiano Ronaldo, oba si koupil Real Madrid. Za Velšana Balea zaplatil před třemi lety Tottenhamu 100,8 milionu eur (2,7 miliardy korun), za Portugalce Ronalda dal Real v roce 2009 Manchesteru United 94 milionů eur (2,5 miliardy).

V novém působišti je pro rodáka z francouzského Brestu připravena smlouva na čtyři roky. Na jihu Itálie působil Higuaín od roku 2013 po příchodu z Realu Madrid. Naplno zazářil v uplynulém ročníku, v němž nastřílel více gólů než v předchozích dvou dohromady a překonal 66 let starý rekord v počtu branek za ligovou sezonu legendy AC Milán Gunnara Nordahla.

Na informace o jeho odchodu k rivalům do Juventusu reagovali mnozí neapolští fanoušci tradičně vášnivě a v centru města trhali o víkendu jeho fotografie a pálili dresy s číslem 9.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články