Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Higuaín dvakrát potrestal Monako a Juventus je blízko finále v Cardiffu

Monako - Pohádkové tažení AS Monako dospělo v Lize mistrů do semifinále, kde ovšem s největší pravděpodobností skončí. Úvodní duel na domácí půdě totiž s Juventusem Turín prohrálo 0:2, což jej před odvetou v Itálii staví do velmi obtížné pozice. Oba góly vítězného mužstva vstřelil argentinský útočník Gonzalo Higuaín.

Gonzalo Higuaín otevřel skóre zápasu na půdě Monaka
zdroj: REUTERS autor: Jean-Paul Pelissier

"Stará dáma" udržela v milionářské soutěži neporazitelnost a prodloužila úctyhodnou sérii bez inkasované branky na 621 minut. Monako naopak poprvé v tomto ročníku Ligy mistrů doma prohrálo a zároveň neskórovalo.

"Jsem moc šťastný, bylo to hodně důležité utkání a vezeme domů skvělé vítězství. Chtěli jsme i další čisté konto, takže jsme s výsledkem spokojeni," uvedl útočník Higuaín.

Na knížecím klubu zpočátku ani nebylo znát, že hraje semifinále poprvé od roku 2004. Do prvních větších šancí se mezi 13. a 16. minutou dostal osmnáctiletý talent Mbappé, ale v obou případech ho vychytal pozorný Buffon. Devětatřicetiletý brankář si poté poradil i s hlavičkou Falcaa.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání AS Monako - Juventus, semifinále LM

Juventus přečkal úvodní nápor soupeře a ve 29. minutě se z rychlého protiútoku ujal vedení. Alves oslovil na hranici pokutového území číhajícího Higuaína, který tvrdou ranou k pravé tyči překonal gólmana Subašiče.

I do druhé půle vstoupil aktivněji lídr francouzské ligy, nadějnou možnost však nevyužil Falcao, když opět nechal jen vyniknout veterána Buffona. Hráči italského velkoklubu poctivě bránili a v 59. minutě navíc proměnili další brejk. Alves nacentroval do šestnáctky a Higuaín ve skluzu přesně zakončil.

"V téhle soutěži jsem nedával branky, ale věděl jsem, že musím pouze zůstat klidný. Jsem za góly rád, ale tohle ještě není konec," podotkl devětadvacetiletý střelec.

Domácí se v závěru nedočkali ani kontaktního gólu, protože hlavičku náhradníka Germaina v poslední minutě vytáhl nad břevno bezchybný Buffon. Monako tak v probíhající sezoně vyšlo z 58 soutěžních duelů teprve počtvrté střelecky naprázdno a v odvetě ho čeká mimořádně těžká práce.

"Čelili jsme soupeři, který má v Lize mistrů víc zkušeností a hrál takticky mnohem lépe než my. Se svou ofenzivní silou jsme si dokázali vytvořit některé šance, ale celkově byl Juventus lepší," uznal záložník Monaka Fabinho.

Úvodní semifinálové utkání fotbalové Ligy mistrů:

AS Monako - Juventus Turín 0:2 (0:1)

Branky: 29. a 59. Higuaín. Rozhodčí: Mateu Lahoz - Cebrián, Rodriguez (všichni Šp.). ŽK: Fabinho - Bonucci, Marchisio, Chiellini. Diváci: 16.762.

Monako: Subašič - Dirar, Glik, Jemerson, Sidibé - Silva (83. Touré), Fabinho, Bakayoko (66. Moutinho), Lemar (67. Germain) - Falcao, Mbappé. Trenér: Jardim.

Juventus: Buffon - Barzagli, Bonucci, Chiellini, Alex Sandro - Pjanič (89. Lemina), Marchisio (81. Rincón) - Dani Alves, Dybala, Mandžukič - Higuaín (77. Cuadrado). Trenér: Allegri.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články